Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El govern espanyol augura que la liberalització abaratirà molt l’AVE Barcelona-Madrid
  • CA

El govern espanyol augura que amb la liberalització de l’AVE els bitllets de tren d’alta velocitat entre Barcelona i Madrid podrien costar entre 25 i 30 euros. Ho ha dit la portaveu del govern espanyol en funcions, Isabel Celaá, aquest divendres en roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Tot i afirmar que no disposa de “dades exactes”, Celaá ha explicat que el ministre de Foment, José Luis Ábalos, preveu que hi hagi “algun viatge de Madrid-Barcelona per 25-30 euros” amb l’entrada de nous operadors. A partir de desembre de 2020 l’operadora francesa SNCF i Air Nostrum competiran amb Renfe per operar les principals línies d’alta velocitat.

Es tracta d’una rebaixa de tarifes “summament interessant”, ha remarcat Celaá, que ha assegurat que la liberalització “democratitzarà l’accés de la ciutadania” al transport ferroviari d’alta velocitat perquè “hi haurà preus més populars en haver-hi més competència entre les diferents empreses”. Segons Adif, la liberalització del servei permetrà incrementar l’oferta comercial en un 65%.

El consell d’administració d’Adif –l’empresa pública administradora de les infraestructures ferroviàries– va aprovar aquesta setmana per unanimitat les empreses Renfe Viajeros, Intermodalidad de Levante (Air Nostrum) i Rielsfera (SNCF) com a preadjudicataris per operar les principals línies d’alta velocitat a partir del 14 de desembre del 2020: el corredor Madrid-Barcelona-frontera francesa, el Madrid-Llevant, que inclou València i Alacant, i Madrid-Sud, que arriba fins a Sevilla i Màlaga.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa