Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau presideix una nova reunió de seguretat i demana més lideratge a Torra
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit de vuit a nou del matí una nova reunió del Centre de Coordinació (CECOR) per abordar els aldarulls de la nit de dimecres. A la reunió hi han participat membres dels Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana, Bombers de Barcelona, Mossos d’Esquadra, mobilitat el SEM. Des que van començar les protestes es va activar un Pla d’emergències i al CECOR s’han celebrat diverses reunions els darrers dies.

Per part de l’Ajuntament de Barcelona també hi han assistit el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni; el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle; la tinenta d’alcalde de Mobilitat, Janet Sanz; i els regidors Eloi Badia i Rosa Alarcón. “Agrairíem que el president estigués més present a la Generalitat, que llancés un missatge clar i contundent de calma i condemna d’aquests incidents”, ha reclamat Colau a la sortida de la reunió. 

Per altra banda, Colau ha explicat que demanarà a la delegada del govern espanyol, Teresa Cunillera, que el CNP deixi d’utilitzar les pilotes de goma després d’un nou ferit. En aquest sentit, ha recordat que una de les dues persones que han necessitat assistència hospitalària pels incidents del dimecres a la nit ha rebut l’impacte d’una pilota de goma en un ull. 

L’alcaldessa Ada Colau i els tinents Collboni i Batlle, després de la reunió del CECOR / ACN – Miquel Codolar

De matinada Colau ja va condemnar els aldarulls d’aquest dimecres a la ciutat i va reclamar “més lideratge i presència” al president de la Generalitat, Quim Torra. El va acusar d’enviar missatges “contradictoris”, encoratjant manifestacions i, alhora, sent responsable dels Mossos: “M’ha sorprès que haguem hagut d’esperar fins a les 12 de la nit per sentir les seves paraules”, ha dit l’alcaldessa en declaracions a Betevé.

Ha advertit que “la violència només porta a la violència” i ha reclamat acabar amb les actituds “testosteròniques” de confrontació. L’alcaldessa també ha dit que la ciutat no ha de tenir “por” al dret a la protesta, i ha recordat que els violents són grups “minoritaris” que venen “preparats” pels enfrontaments amb líquids inflamables o punxes per rebentar les rodes dels vehicles policials.

Collboni elogia els veïns pacífics

El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha carregat també contra els adarulls a través d’una piulada: “Una nit més condemnem una violència intolerable a Barcelona”. També ha lluït complicitat amb els cossos policials i serveis públics: “Treballem colze a colze amb la Guàrdia Urbana, Mossos, Policia Nacional, Guàrdia Civil, TMB, Bombers i SEM per restablir la seguretat i la convivència a la ciutat, no defallirem”.

En declaracions a la Cadena SER, Collboni ha volgut “transmetre un missatge de tranquil·litat”: “Superarem els episodis de violencia”. A més, s’ha solidaritzat amb els “veïns que no secunden aquests actes violents” i ha assegurat que l’ajuntament està al costat d’aquells qui “volen portar la seva vida amb normalitat”. La tarda de dimecres, abans dels aldarulls, havia presumit de lideratge piulant una foto de la reunió del CECOR, que en aquesta ocasió presidia ell en absència de Colau.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa