Colau apel·la als votants del PSC: “Sánchez els ha fallat”

L'extinent d'alcaldia Jaume Asens repetirà com a cap de llista pel Congrés i la filla d'Ernest Lluch serà número 1 pel Senat

Els comuns buscaran el vot progressista que va apostar pel PSC en les passades eleccions espanyoles del 28 d’abril perquè esculli la papereta d’En Comú Podem en lloc de la del socialista Pedro Sánchez, malgrat que els dos partits són socis de govern a Barcelona i els seus líders a la ciutat defensaven fins fa poques setmanes el pacte PSOE-Podemos. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ho ha explicitat en una roda de premsa aquest dissabte al mercat de Sant Antoni. En declaracions recollides per l’ACN i Europa Press, ha explicat que pretenen interpel·lar els votants progressistes que “van prestar el vot a Sánchez” per aturar la ultradreta i que veuen que “Sánchez els ha fallat”.

[r:1]

Els comuns han anunciat els seus caps de llista, entre els que hi ha una novetat. Si bé Jaume Asens repetirà com a número 1 d’En Comú Podem al Congrés dels Diputats a les eleccions del 10 de novembre, la candidatura al Senat l’encapçalarà la historiadora Rosa Lluch –filla del polític socialista Ernest Lluch, assassinat per ETA– en substitució de Noelia Bail. Lluch ja va tancar la llista d’ECP al Congrés a l’abril i ara salta d’aquest lloc “simbòlic” a comprometre’s activament com a futura senadora amb la voluntat de reformar la cambra territorial espanyola.

Dret a decidir però des del consens

“Amb més convicció que mai ens refermem en la via del diàleg”, ha dit l’alcaldessa, en referència a Lluch. L’alcaldessa sosté que “Catalunya té dret a decidir des del diàleg” però recorda que “en democràcia no s’avança sense un diàleg real i sense la cerca de grans consensos”. “Pel fet de rebutjar el 155 i qualsevol proposta unilateral, se’ns ha dit tebis, equidistants i fins i tot traïdors”, ha lamentat.

La candidata ha argumentat el pas endavant recordant que “viure significa prendre partit”: “Davant la situació política actual, davant la repetició d’eleccions, davant diàlegs de sords, és necessari implicar-se”. Asens també l’ha elogiat com a “referent de diàleg en moments complicats, com ho va ser el seu pare”: “No sé quantes persones seríem capaços, com va fer ella i ha fet en altres ocasions, de seure a la mateixa taula amb una víctima del GAL sent familiar d’una víctima d’ETA”.

A la resta de primeres posicions de la llista hi ha molt pocs canvis. Segueixen formant-ne part, així, el també extinent d’alcaldia Gerardo Pisarello i la diputada Aina Vidal. Asens ha assegurat que els comuns són “els hereus del socialisme català” perquè, segons consideren, el PSC “ha abdicat en la defensa del seu llegat”. “Ens preocupa, està molt subordinat al PSOE”, ha lamentat. Colau ja va presentar dissabte el lema de campanya carregant directament contra un possible pacte PSOE-Cs.

Més informació

Comentaris

  EldeGràcia 07/10/2019 7:00 am
  I ho diu qui ha delegat l'alcaldia en el Collboni (PSC); ella només hi és per fer-se la foto setmanal, escriure al twitter cada dia i cobrar la pagueta a final de mes.
  capitao lampiao 06/10/2019 8:37 pm
  Els ha fallat, si, per aixo governen amb nosaltres a l'Ajuntament.
  odisea 06/10/2019 1:45 pm
  No tiene memoria y ademas mentirosa,ella pacta con ellos para ser alcaldesa,verguenza me da la gente como ella.

Nou comentari