Tornen les protestes contra els ‘botellons’ i els turistes a Ciutat Vella

Prop de 300 persones es manifesten pel centre de la ciutat contra l'"incivisme" als carrers

El rebuig als ‘botellons’ i les molèsties que se’n deriven ha unit aquest dimecres al centre de Barcelona prop de 300 veïns de Ciutat Vella. Els manifestants, d’associacions i entitats del Casc Antic i la Barceloneta principalment, han tallat durant deu minuts la Via Laietana i s’han concentrat a la plaça Sant Jaume. Es queixen sobretot del soroll però també de l'”incivisme” i de la “deixadesa” de l’Ajuntament de Barcelona.

La protesta veïnal contra els sorolls i les molèsties dels ‘botellons’ a Barcelona / ACN

En el cas de la Barceloneta, per exemple, els veïns lamenten que s’arrossegui el mateix problema des de fa anys i que tot i continuar en un context de pandèmia es permetin les festes i els ‘botellons’ als carrers del barri i a les platges. “La ciutat és de qui l’habita, no de qui l’explota”, ha reivindicat una veïna.Entre algunes demandes veïnals hi ha l’actuació de l’administració davant dels ‘botellons’ o tancar les platges durant la nit però hi ha un clam que és unànime, que és el “dret al descans” que exhibia algun dels cartells de la concentració.

Altres pancartes enviaven missatges en contra de la massificació del turisme i la gentrificació. Segons han explicat els assistents, no deixaran que el consistori ho permeti “tot” i preveuen seguir mobilitzant-se.

Comentaris

  "Botellon" = xarnegada 01/07/2021 2:16 am
  Trompa, entrompada, torradora, pítima, borratxera, turca /en grup, en massa, col·lectiva, o com en diuen alguns valencians fer un / adorar Sant Roro / Sant Rorro
   Pitof 01/07/2021 10:29 am
   Si d'acord, però mentre el model "turístic" que els especuladors imposen amb l'ajut de les normatives i facilitats espanyoles, fan estralls. Només cal veure com ho fan des de fa dècades, en territoris de països del nostre entorn, per a adonar-se de les bestieses que s'han fet i es fan (?!) al nostre país en nom del "turisme" massiu i tot-s'hi-val. No així, no.
  Gironí. 01/07/2021 8:22 am
  Passa una cosa semblant al que pasa al barri vell de Girona. Acabaran marxant tots els veins i es convertiran en un parc temàtic . Bé, ja gairebé ho son.
   Barceloní 01/07/2021 9:50 am
   Estan en una situació molt diferent. Des de la perspectiva d'un barceloní el barri vell de Girona el veig un bon lloc per viure, en canvi els barris de la barceloneta, born, gòtic i raval ni que em regalin un pis hi vaig a viure!
    Quin país volem o qui "parc temàtic" voleu ? Heus ací la qüestió 01/07/2021 10:24 am
    Des de la distància algunes coses no es veuen ben bé. Fes un sojorn llarg com a habitant, en qualsevol barri o municipi amb turisme model "espanyol". Sembla un model ideat per algú per a desnaturalitzar el nostre país i per a convertir-lo en un "parc temàtic" on els telenotícies ens segueixin informant cada temporada "turística" de com està l'ocupació hotelera i del percentatge de "turistes" que hi han comparegut de més... Dades que mai he sentit, ni llegit d'altres activitats econòmiques vitals i necessàries i productives, com en diuen ? A, sí, essencials. Ep ! I a Barcelona dels megacreuers, que no volen enlloc més, i que ací segons alguns semblen Misters Marshall. Quina pena de país. Collons, el més greu és que el model turístic va començar com qui no vol la cosa els anys 60 i 70 a la costa... fins que el van instal·lar a Barcelona alguns no se n'han adonat de què va. El mal fet durant 60 és irreversible, podrem salvar quelcom o anem a pitjor ?
  Gerko 01/07/2021 10:12 am
  Els "responsables" especuladors en aquesta mena -per dir-ne alguna cosa- de "negoci" del "turisme", si que els haurien de processar i jutjar tribunals internacionals, per tot el mal que fan a la societat, al teixit social i urbà, al nostre patrimoni cultural i natural, i a la nostra convivència... El més greu és que els especuladors s'aprofiten de les facilitats (fiscals, llicències...) que els dona de franc l'estat espanyol per a fer aquesta mena de "negocis" de lucre ràpid, però que perjudica tota la societat, a curt, mig i llarg termini i implica sense voler-ho i sense guanyar-hi res (ans al contrari) la societat, comerç, relacions socials... dels nostres barris i municipis sencers autodepenents i sempre pendents de si vindran més o menys persones a emborratxar-se, temporada rere temporada... Que algú ens digui on ens instal·larem quan no en capiguem més persones i el teixit comercial, social, urbà... ja estigui totalment destrossat, parcs temàtic en diuen alguns per a intentar dissimular tanta ignomínia i tanta malícia.
   Anti-Perroflautas 01/07/2021 3:19 pm
   En lugar de Guerko deberías llamarte Orko, pobre perroflauta eres chaval, luego que no tienes trabajo y que la culpa es de los políticos y que te den una paguita por larga enfermedad que estás muy malo de la fibromialgia, parásito!

Nou comentari