Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aprovada una gran residència d’estudiants privada al Paral·lel
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres, al plenari, la construcció d’una gran residència d’estudiants privada al tram baix del Paral·lel. Ocuparà una parcel·la entre els números 25 i 37 de l’avinguda, on ara hi ha una gran benzinera. La promotora –el fons Alba Spanish Propco– podrà comercialitzar 200 places d’allotjament a escassos metres de la Rambla i el mar, una zona que els veïns consideren excessivament saturada de visitants.

Les residències per a estudiants no són teòricament allotjaments turístics, però els darrers anys s’ha evidenciat que sovint acullen visitants en estades curtes quan acaba el curs lectiu. El moviment veïnal fa temps que les té al punt de mira, perquè a més es poden construir en solars qualificats d’equipament en detriment d’altres serveis públics que els barris reivindiquen.

La tinenta d’alcaldia Janet Sanz ha donat a entendre que als comuns no els agrada el pla però l’han hagut d’aprovar per imperatiu legal: “És un pla privat i s’ajusta a la legalitat”. “Vam detectar fa temps un excés de residències d’estudiants”, ha assumit Sanz. Per revertir-la el consistori disposava del PEUAT, que ha quedat en entredit als jutjats. Ara prepara una altra eina legal, segons ha avançat la tinenta.

Govern i tècnics municipals treballen una modificació urbanística per limitar l’obertura de residències d’estudiants i obrir-les al públic general. Es presentarà “els propers mesos”, segons Sanz. “Hem dialogat amb tots els operadors per oferir places més assequibles i espais que es puguin destinar als barris, i en aquest cas s’ha aconseguit 65 places concertades d’un total de 200 i un local de 200 m2 per a usos municipals”, ha indicat.

El solar està just al costat del Parc de les Tres Xemeneies, un espai que genera moltes discrepàncies polítiques. L’antic edifici de FECSA pertany ara a una promotora immobiliària, Conren Tramway, que vol fer-hi oficines de gran volada a través d’una requalificació del terreny. Les primeres recreacions virtuals del projecte, a l’estil Sillicon Valley, van fer témer a l’activisme veïnal una gentrificació imminent de la zona baixa del Paral·lel, avui força degradada i amb molts residents vulnerables.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: LV a gener 28, 2022 | 14:31
    LV gener 28, 2022 | 14:31
    Com a vei de Poblesec vull inversions al barri que el millorin. Un edifici emblematic d'oficines de qualitat, que cumpleixin condicions energetiques i disseny vanguardista es un reclam per empreses i aixo dona riquesa al barri possibilitant la demanda de locals al voltant del nou edifici, actualment buits. No volem pisos d'acollida ni socials que no porten riquesa al barri. La gentrificacio sra. Janet la tenen mal entesa, evitant la gentrificacio converteixen un barrib en pobre, brut, locals buits i increment dels delictes. El que volem es riquesa, creixement i prosperitat...i aixo no ho aconseguirem amb les seves propostes de ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa