Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Protesta de guies turístics per reclamar el retorn del carnet acreditatiu
  • CA

Guies turístics de Catalunya també sortiran al carrer per pressionar les administracions. En un gest que s’està repetint a gairebé tots els sectors econòmics, tres associacions catalanes han organitzat una mobilització per reclamar millores en el context de pandèmia. La protesta, que serà dimarts 15 de desembre a les 11.45 hores davant de la seu de Turisme de Catalunya, al Palau Robert, reclamarà la manca d’un carnet “oficial” que acrediti als professionals.

Actualment, es queixen les tres associacions, el procés d’habilitació es redueix a un codi QR, “fàcil de falsificar i reclam per a l’intrusisme”. Fins al 2012, recorden, era necessari aprovar un examen “molt exigent” per tenir el carnet de guia. El canvi s’ha fet oficial, denuncien, quan el sector està enfonsat a causa de la Covid-19. L’intrusisme i la pèrdua de valor de la titulació oficial com a guia turístic és un conflicte que porta temps gestant-se. L’eclosió dels free tour i dels guies sense carnet va ser l’espurna que va encendre el malestar. Les entitats reclamen inserir aquest codi QR en un carnet plastificat oficial, com tants d’altres existents. “Ens invisibilitzen”, lamenten.

Així, l’Associació Professional d’Informadors Turístics de Barcelona (APIT), l’Associació de Guies de Turisme habilitats per la Generalitat de Catalunya (Aguicat) i l’Associació de Guies de Girona (AGG), exigeixen un retorn a l’activitat “amb criteris de dignitat i respecte pels guies i pels visitants”. “L’única garantia de qualitat i bones pràctiques és tornar a fer la prova específica i valorar el carnet obtingut”, apunten, i critiquen les administracions per ser “passives i erràtiques”.

Més notícies
El Park Güell, quasi buit per la por al coronavirus, la vigília del decret d'alarma / Jordi Play
Els guies turístics proposen “zones d’aforament limitat” al voltant dels principals monuments
Notícia: Els guies turístics proposen “zones d’aforament limitat” al voltant dels principals monuments
Comparteix
Proposen a l'Ajuntament que apliqui el reglament ja existent que limita els grups turístics a 30 persones i els obligui a usar radioguies per evitar crits
L’Ajuntament vol controlar els ‘free tours’
Notícia: L’Ajuntament vol controlar els ‘free tours’
Comparteix
El consistori demana la potestat per regular les rutes lliures a la Generalitat i admet la precarietat laboral dels guies turístics

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa