Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament acusa els pisos turístics de no voler col•laborar contra la crisi
  • CA

La regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, Lucia Martín, ha acusat els propietaris de pisos turístics de no voler col·laborar per lluitar contra la crisi habitacional que viu la ciutat, que s’ha agreujat encara més amb la Covid19. Fa uns dies el govern municipal va fer una crida a la resta d’administracions per prioritzar les polítiques d’habitatge i també va demanar la implicació del sector privat per mobilitzar més habitatges, tot i que de moment ha ignorat la seva demanda.

“Un sector que en els últims anys ha fet tants beneficis i que a curt termini no recuperarà el 100% de l’activitat s’hauria de corresponsabilitzar, fins i tot si això els suposa guanyar una mica menys de diners”, ha explicat Martín en un vídeo penjat a les xarxes socials. Tot i la crida per part de l’Ajuntament, sembla que de moment les primeres respostes “no estan sent positives” i ha lamentat la “falta de voluntat”.

Crisi imminent

Martín esperava que els propietaris de pisos turístics, amb la previsió d’una temporada d’estiu molt dolenta i una recuperació lenta de l’arribada de viatgers internacionals, estarien disposats a llogar part dels seus habitatges per allotjar-hi famílies en situació de vulnerabilitat. La regidora d’Habitatge ha alertat que entre març i abril l’Ajuntament ha atès més de 28.000 consultes relacionades amb les dificultats per pagar el lloguer i que, només al març, els serveis socials van incrementar un 300% les ajudes per comprar menjar i un 70% per pagar lloguer.

El gerent de la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona, Oscar Gorgues, ja advertia a finals d’abril que era molt complicat que els pisos turístics tornessin al mercat de lloguer convencional perquè, tot i la inactivitat, la seva rendibilitat és molt més elevada si hi ha un retorn a la normalitat en uns quants mesos. “Potser d’aquí a sis mesos el turisme comença a venir, no amb normalitat, però sí en un percentatge alt i es recuperen els ingressos”, va dir.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa