L’aeroport del Prat reobre la T2 després de la pandèmia amb una seixantena de vols

Aena ha reobert la T2 de l’aeroport del Prat després d’un any i gairebé tres mesos registrant una activitat pràcticament nul·la arran de la crisi de la Covid-19. Aquest dimarts, la T2 ha recuperat l’operativa amb una seixantena de vols –sumant anades i tornades-, una xifra que encara queda lluny dels aproximadament 400 vols diaris que es registraven en les dates prèvies a l’esclat de la pandèmia. Això suposa, operar per sota el 20% de la seva capacitat habitual, segons dades facilitades per la companyia. Segon portaveus d’Aena, la reobertura de la terminal no ha generat confusions entre els viatgers, i asseguren que no s’han detectat grans incidències.

Malgrat alguns intents de reobertura durant els últims mesos, l’activitat a la terminal T2 de l’aeroport del Prat ha estat pràcticament nul·la des del 24 de març de 2020. Aquest dimarts 15 de juny, Aena ha reobert les terminals T2A i T2B, mentre que la terminal T2C romandrà inoperativa. Per altra banda, la T1 manté la seva operativa habitual. A la T2 s’han traslladat totes les companyies que habitualment hi operaven, com ara Ryanair, Wizz Air o Air Europa, entre d’altres. La zona T2B concentra tots els vols de sortida, així com l’accés a les portes d’embarcament. Pel que fa a les arribades, aquestes es repartiran a la T2B per als vols nacionals i Schengen, i a la T2A per als No Schengen.

Per altra banda, Aena ha reobert l’accés a la T2 des de la passarel·la d’enllaç amb l’estació de Renfe per als passatgers que vinguin en tren. En paral·lel, es recupera el servei de llançadora entre les dues terminals, que durant els últims mesos també s’ha mantingut inoperatiu. Pel que fa a l’estacionament de vehicles, l’aparcament de la terminal T2B funciona des de l’1 de juny. A més, s’han habilitat dues zones d’espera per a acompanyants a l’exterior de l’edifici, una davant de la zona d’arribades de la T2B i una altra a la terminal T2A.

Inversions per més 106 milions

Durant els mesos en què la T2 de l’aeroport del Prat ha restat inoperativa, Aena ha invertit més de 106 milions per modernitzar equips i instal·lacions a la terminal. Entre les principals actuacions es troben la construcció d’una nova estructura del sistema de tractament d’equipatges a les zones T2B i T2C, la substitució de 23 passarel·les d’embarcament i la renovació d’equips de climatització, entre d’altres.

Segons Aena, la T2 continua sent “imprescindible” per a l’aeroport de Barcelona malgrat la situació dels últims mesos. “Tots els plans de desenvolupament de l’aeroport compten amb aquesta terminal com una peça estratègica per assumir la demanda prevista”, va remarcar en un comunicat recent.

Nou comentari