Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Janet Sanz titlla de “bajanada” els plans d’Aena de traslladar la Ricarda per ampliar el Prat

La tinent d’alcaldia d’Ecologia i Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, ha titllat de “bajanada” els plans d’Aena de traslladar la llacuna de la Ricarda per ampliar una de les pistes de l’Aeroport del Prat. En una jornada del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Sanz ha tornat a mostrar el seu rebuig a la proposta d’ampliació del gestor aeroportuari, que fa mesos que apressa les administracions catalanes perquè donin llum verda al seu projecte, molt criticat per l’impacte ambiental que tindria i per la seva falta de concreció.

“Plantejar que la Ricarda es pot destruir i reconstruir en un altre lloc és una bajanada”, ha dit. La majoria de participants a la jornada van coincidir amb la tinent d’alcaldia i van criticar que l’ampliació del Prat es faci a costa de destruir la Ricarda. Per la seva banda, el regidor d’ERC Miquel Puig va assegurar que l’ampliació de l’aeroport és una qüestió complexa que es pot resumir en dues opcions: o més soroll per als veïns de Gavà, Castelldefels i Viladecans o la destrucció i trasllat de la Ricarda. 

Fa uns dies l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, van defensar que qualsevol proposta d’ampliació de l’aeroport del Prat ha de preservar l’estany de la Ricarda. En una reunió de treball, van acordar demanar una reunió amb la vicepresidenta de Transició Ecològica, Teresa Ribera, per tal de debatre conjuntament sobre les estratègies possibles per consolidar l’aeroport com un hub internacional i, alhora, preservar l’entorn natural protegit.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: mala peça a juliol 21, 2021 | 09:43
  mala peça juliol 21, 2021 | 09:43
  totalment d'acord. Ara per la gran bajanada és que tu, ets consideris política, estàs destrossant la ciutat, ets un perill públic
 2. Icona del comentari de: Pere Grau a juliol 21, 2021 | 11:11
  Pere Grau juliol 21, 2021 | 11:11
  Janet : la gran bajanada éts tu !!
 3. Icona del comentari de: Endocrinologia Social a juliol 21, 2021 | 11:19
  Endocrinologia Social juliol 21, 2021 | 11:19
  El que és una bajanada, de l'herbívora i el regidor d'ERC és no escoltar, per empobrir el país i augmentar l'atur i la pobresa. La UE ha dit que si a l'ampliació amb la condició del respecte degut als espais protegits. Ara, si el govern d'ERC no opina com la colla de marejats que diu que Barcelons no té prou entitat empresarial... com per tenir un hub de vols intercontinentals, ja sabem el que es pot esperar d'aquesta associació comuno-republicana d'ignorants, de cara a un millor futur per al país. I estic a favor de respectar els ànecs. També de vols intercontinentals sortint de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa