Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Imatge impactant del Prat, mig buit en l’inici de les vacances
  • CA

L’Aeroport de Barcelona el Prat ofereix una imatge impactant per un 31 de juliol. L’activitat a la T1 i la T2 és manté com els darrers dies, i segons fonts d’Aena, l’operativa és d’un terç del que és habitual en aquestes dates. Hi ha previstos 360 enlairaments i aterratges per aquest divendres, 414 per dissabte i 468 per diumenge. “Sembla un aeroport fantasma”, afirma la Jennifer, una veïna de Blanes que viatja amb les amigues a Eivissa per passar les vacances.

Les restriccions d’accés es mantenen, i també la recomanació de desinfectar-se les mans amb gel hidroalcohòlic, i l’obligatorietat de dur mascareta i respectar les distàncies de seguretat. Els bars i restaurants segueixen tancats, així com alguns lavabos públics.

Aeroport sense passatgers
Passatgers fent cua per accedir a la T1 de l’Aeroport del Prat el 31 de juliol / ACN

El tret de sortida de les vacances d’estiu no ha estat marcat per les clàssiques cues i l’anar i venir de passatgers arrossegant maletes a l’Aeroport de Barcelona – el Prat. Les dues terminals de la instal·lació catalana presentaven aquest divendres un aspecte fantasmagòric, amb molts taulells d’informació i facturació tancats, i pocs controls de seguretat operatius.

Els accessos a les terminals segueixen restringits, i només hi poden entrar les persones amb reserva o targeta d’embarcament, o bé que tinguin alguna causa justificada, com acompanyar menors. Un cop dins, es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic, és obligatori portar mascareta i es recorda que cal complir el distanciament social.

“Per ser l’Aeroport de Barcelona hi ha molt poca gent, m’ha sorprès”, ha explicat el Sergi, un ciutadà de Menorca que està residint a Gran Canària i que aquest cap de setmana torna a casa per primer cop des de l’inici de la pandèmia. “Per motius professionals no hi he pogut volar abans”, comenta el jove que assenyala que el trajecte ha estat tranquil i que ha trobat poca afluència de passatgers a l’interior de l’avió.

Canvis a les vacances

La Jennifer, una veïna de Blanes que viatja amb les amigues a Eivissa, s’ha mostrat impactada per l’aspecte que presenta la T1. “Sembla un aeroport fantasma”, ha assegurat la noia que ha destacat els controls d’accés a les terminals i els pocs serveis que es troben oberts. A banda, ha explicat que aquest 2020 tenien previst passar l’estiu a Cuba, però a causa de la Covid-19 han hagut de canviar el destí per un més proper.

Per la seva banda, la Anaí, que aquest divendres torna a Alemanya després de passar dues setmanes a Eivissa, Formentera i Sitges, ha explicat que en els darrers dies no s’ha sentit del tot segura. “Quan vaig arribar no em va costar adaptar-me, però ara tinc una mica de por perquè veig que molta gent no compleix amb les recomanacions“, relata. Manifesta que en algunes de les platges que ha visitat ha trobat aglomeracions de gent.

Fonts d’Aena consultades per l’ACN han informat que l’activitat a la T1 i la T2 per aquest cap de setmana és d’un terç del que és habitual en aquestes dates Hi ha programades 1.253 operacions. En concret, aquest divendres s’enlairaran 183 vols i n’aterraran 183 més. Dissabte es preveuen 419 desplaçaments, 210 dels quals seran arribades i 219 sortides. De cara a diumenge, hi haurà 468 vols. D’aquests, 210 són aterratges i 209 enlairaments.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa