Els hotels posen el crit al cel per l’ampliació dels ERTOs “només” fins al 30 de juny

L'ens avisa que la decisió del ministeri de Treball "aboca a la ruïna el sector" i demana poder fer-ne "com a mínim" fins a finals d'any

L’anunci de la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, sobre l’acord signat amb sindicats i patronal pel que fa a l’ampliació de la possibilitat de presentar Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) ha enervat el Gremi d’Hotels. Fins al punt que l’ens ha advertit que la mesura “aboca a la ruïna el sector hoteler en termes econòmics i laborals”. 

L’acord a què han arribat sindicats i patronal preveu allargar els ERTOs fins al 30 de juny. En canvi, els hotelers volen tenir l’opció de presentar-ne fins a, “com a mínim”, finals d’any. A més, exigeixen que s’eliminin les condicions per demanar els ERTOs, que inclouen l’obligació de mantenir tots els llocs de treball un mínim de sis mesos des de la represa de l’activitat.

Amb tot, deplora que “només” se’n podran aplicar fins al 30 de juny, cosa que veuen “insuficient”. Recorden la “importància” de la indústria turística per a l’Estat i alerten del “cop mortal” que pot suposar aquesta decisió. 

El Gremi d’Hotels argumenta que el tancament de fronteres i la recuperació lenta que li espera al turisme fan necessària l’aplicació de mesures diferents per als hotels. 

Més informació

Comentaris

    beeee 09/05/2020 10:05 am
    LA COLAO OS AYUDARA AYUDA A TODO EL MUNDO PEDIDLE I OS DARA O A LA ALBIAC OS DARA UNA SOLUCION O ASENS QUE LO SABE TODO

Nou comentari