Els guies turístics proposen “zones d’aforament limitat” al voltant dels principals monuments

Proposen a l'Ajuntament que apliqui el reglament ja existent que limita els grups turístics a 30 persones i els obligui a usar radioguies per evitar crits

Els guies turístics oficials demanen preparar el desconfinament amb mesures de restricció per als grups de visitants. L’entitat AGUICAT, que agrupa a professionals amb acreditació, proposa crear “zones d’aforament limitat” al voltant dels principals monuments de la ciutat, per “evitar aglomeracions” i alhora protegir el patrimoni catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional. També proposen aplicar arreu el reglament municipal que limita la dimensió dels grups a un màxim de 30 persones i obligar-los a usar radioguies en lloc de fer les explicacions de viva veu, “com a garantia d’un servei respectuós amb l’entorn a partir de 10 persones”.

“En moments difícils, solucions valentes”, defensen en un comunicat. “Fa temps que demanem una aposta ferma per la qualitat en comptes de la quantitat, un malestar que compartim amb molts veïns, sobretot quan arriben grups de 40 o 50 persones que segueixen un guia amb un sorollós altaveu com a eina de comunicació”, sostenen. Critiquen també l’impacte dels Free Tour, una “activitat que precaritza i no paga impostos, on preval la quantitat per sobre de la qualitat, sense tenir en compte les conseqüències que genera”. Demanen, així, que les administracions aprofitin “l’oportunitat” per fer “el que no hem estat capaços de fer els últims anys”. 

El col·lectiu viu amb molta preocupació la crisi del coronavirus i augura que passarà tot 2020 sense ingressos. Han perdut els mesos de març a juny, que són la temporada alta de visites guiades –sobretot escolars–, a l’estiu hi haurà pocs viatges internacionals i durant la tardor-hivern cada any tenen ben poca demanda.

Més informació

Nou comentari