Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ciutat Vella limitarà els grups de turistes a partir del març del 2023
  • CA

La limitació dels grups de turistes al districte de Ciutat Vella entrarà en vigor a partir del març del 2023. Així ho recull el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) publicat aquest divendres, que finalment amplia el nombre de persones permeses per grup de 15 a un total de 20 integrants.

La nova normativa -que pretén posar ordre al descontrol que es viu en alguns dels espais més turístics de la capital catalana- ha rebut des de la seva presentació el passat mes de juny diverses al·legacions, algunes de les quals han estat finalment recollides en el text definitiu després del procés d’exposició pública. Entre les modificacions incloses, el reglament amplia la capacitat dels grups de turistes fins a les 20 persones i també l’eliminació de l’obligatorietat de circular en un sol sentit en alguns carrers del districte.

Limitacions d’aforament

En aquest sentit, la regulació sí que manté l’aforament màxim de grups en algunes places i carrers. En concret, la limitació afecta aquells espais i monuments que requereixen una explicació in situ, la qual “haurà de ser breu en dies de molta afluència de grups”. Així doncs, a la plaça Sant Jaume i a la plaça Reial hi podrà haver com a molt 8 grups; a la plaça del Rei, cinc; al Fossar de les Moreres, al passeig del Born, a la façana de Santa Maria del Mar i a la plaça del Pi hi podran conviure tres grups simultàniament; a la plaça Sant Felip Neri, a la Isidre Nonell, al carrer de Salomó Ben Adret i a la placeta Manuel Ribé i entorns n’hi podrà haver dos grups, i a la façana del Palau de la Música només s’hi podrà estar un grup.

El flamant decret també prohibeix l’ús dels altaveus per a les explicacions per fomentar l’ús d’audioguies en tots els barris i així minimitzar el seu impacte acústic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa