Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Gremi d’Hotels considera una “barbaritat” el pla de reobertura dels establiments
  • CA

El permís per reobrir els hotels que contempla el govern estatal per a l’11 de maig és un “desastre econòmic i laboral” per als establiments. Aquesta ha estat la reacció del Gremi d’Hotels, que s’ha sumat a la Confederación Española de Hoteles y Alojamientos Turísticos (CEHAT) en la crítica al pla de l’executiu de Pedro Sánchez pel que fa al desconfinament per fases. La primera fase, que s’inicia l’11 de maig, permetrà als hotels tornar a l’activitat, cosa que el Gremi d’Hotels veu una “barbaritat”.

El plantejament de l’executiu espanyol queda molt lluny del que feia el sector hoteler, que demanava una pròrroga per poder presentar ERTOs per causa de força major més enllà de l’estat d’alarma. En concret, el gremi del sector sol·licitava sis mesos més per seguir ajustant plantilles. “Ha obviat totalment les necessitats bàsiques que el sector hoteler havia plantejar reiteradament les darreres setmanes”, ha deplorat el Gremi d’Hotels en un comunicat. 

La intenció del govern de coalició entre PSOE i Podemos és salvar la temporada d’estiu del sector turístic, que té molt de pes en el PIB espanyol. Així, a partir de l’11 de maig els establiments turístics podran reobrir i acollir viatgers de la mateixa província, ja que la mobilitat entre províncies seguirà limitada i les fronteres romandran tancades. 

“No permetre els desplaçaments interprovincials o mantenir tancades les fronteres provocarà que els establiments estiguin buits, derivant en una situació econòmica i laboral extremadament greu i insostenible que no farà possible el manteniment de les plantilles de treballadors”, alerta el gremi. És per això que el gremi va posar sobre la taula la possibilitat de seguir tancats malgrat el final de l’estat d’alarma i garantir la possibilitat de presentar ERTOs durant mig any més. 

El gremi recorda que “encara no s’ha establert el protocol sanitari per al sector turístic”, i remarca que encara s’està elaborant a l’ICTE (Institut per a la Qualitat Turística Espanyola, ICTE en les sigles en castellà).

Més notícies
El Gremi d’Hotels de Barcelona reclama un protocol “únic i homogeni” per a la reobertura del sector
Notícia: El Gremi d’Hotels de Barcelona reclama un protocol “únic i homogeni” per a la reobertura del sector
Comparteix
L'associació treballa amb altres entitats en l'elaboració d'una guia per garantir la seguretat sanitària
Els hotels demanen poder fer ERTOs més enllà del final de l’emergència sanitària
Notícia: Els hotels demanen poder fer ERTOs més enllà del final de l’emergència sanitària
Comparteix
El gremi sol·licita a l'Estat que els establiments segueixin tancats fins que es normalitzi l'activitat turística

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa