Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El 70% dels hotels seguiran tancats durant l’estiu

El president de Turisme de Barcelona, Eduard Torres, ha afirmat aquest divendres en una entrevista a RAC1 que preveu que aquesta temporada només es pugui arribar a obrir el 30% de la planta hotelera de Barcelona, per tant el 70% dels establiments romandran tancats durant l’estiu. Malgrat l’obertura de fronteres, els establiments tenen “ocupacions molt baixes”, tot i que s’ha notat un cert interès per part dels visitants. “Serà un estiu molt dur”, ha admès, afegint que estarà satisfet si arriben a obrir uns 125 dels 450 hotels de la ciutat. Torres ha remarcat que els que obren ho fan assumint pèrdues per intentar donar “una imatge de normalitat” molt necessària.

El pla del govern espanyol va “en la bona direcció” però és “només l’aperitiu” dels ajuts que calen, segons ha remarcat Torres. A més, el president de Turisme de Barcelona ha indicat que el sector actualment està centrat en intentar “aguantar el cop” del coronavirus, que calcula que pot arribar als 8.000 milions d’euros a la ciutat i posar en risc 90.000 llocs de feina. Torres ha afirmat que “s’han pres algunes mesures positives per a les empreses”, com els ERTO o les línies de liquiditat de l’ICO. Tot i així, ha avisat que els problemes poden arribar al 2021 quan aquestes mesures s’esgotin. però les reserves segueixin encara en nivells molt per sota dels habituals.

Turistes de qualitat

Els visitants locals tindran un efecte petit en la situació del sector, ha apuntat, perquè la capital catalana habitualment rep un 83% dels turistes per avió. Per aquest motiu, ha demanat apostar per fer de Barcelona una “destinació segura” amb una “imatge de normalitat”. Torres ha dit que amb el coronavirus cal que tothom prengui consciència que el turisme “no és cosa del sector turístic, sinó de la ciutat”, i ha demanat crear un gran consens per atraure turistes de qualitat a través de projectes de col·laboració publicoprivada.

En aquest sentit, ha expressat que si fins ara es debatia sobre les conseqüències negatives del turisme per a la ciutat, ara hi ha “l’oportunitat de posar-lo en valor”. Aprofitant aquesta situació, és un bon moment per repensar el model de turisme de la ciutat, “s’ha de fer un debat més equilibrat de les coses bones que té”, ha conclòs. S’han de potenciar els visitants que ofereixin “la menor disrupció i la major aportació” per Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa