Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desestimada l’ofensiva veïnal contra l’ajust de pagaments de la Sagrada Família
  • CA

La batalla de veïns de la Sagrada Família contra el patronat del temple tanca una de les seves ofensives amb una derrota. L’Associació de Veïns afectats per la Construcció de la Sagrada Família, que reuneix residents que serien reallotjats en edificar-se la façana de la Glòria del carrer Mallorca, va intentar tombar l’acord entre temple i Ajuntament per ajornar part dels pagaments pactats el 2018. Van presentar al·legacions contra la modificació de les aportacions corresponents als anys 2020 i 2021, emparada en l’impacte econòmic de l’aturada turística.

La comissió d’urbanisme ha aprovat per unanimitat desestimar les al·legacions presentades per l’entitat veïnal. Els 7 partits del govern i l’oposició municipals han avalat que l’església de Gaudí postposi part dels pagaments a la vista del descens d’ingressos per la venda d’entrades, records i activitats. El pacte assolit fa 2 anys es fonamenta en què la lògica que la basílica genera una gran afluència i que aquesta suposa despeses extra per a la ciutat, en àmbits com la mobilitat, la vigilància o la neteja. El confinament per la Covid-19 també ha reduït aquestes externalitats.

En canvi, altres línies d’ofensiva d’aquest grup de veïns segueixen endavant als jutjats. Com va avançar el TOT Barcelona, han demandat ara la Generalitat, en qüestionar un informe clau de 2019 de la conselleria de Cultura que va aplanar el camí per la llicència d’obres del temple. Els representa com a advocat Ramon García-Bragado, que va ser gerent d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona entre els anys 1999 i 2004, a més de tinent d’alcalde pel PSC entre 2007 i 2011.

A banda, la mateixa associació d’afectats i també l’Associació de Veïns de la Sagrada Família ja havien presentat 3 altres recursos per la via contenciosa-administrativa contra la llicència d’obres, la modificació del pla general urbanístic i contra el pla especial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa