Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Col·lectius crítics amb el turisme redoblen l’atac al model actual
  • CA

Ha nascut l’Assemblea de Barris pel Decreixement Turístic (ABDT). L’abans coneguda com a Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS) s’ha rebatejat per redoblar l’atac al model actual a Barcelona i per fer una aposta pel decreixement turístic. El canvi de nom prové, en part, del fet que l’etiqueta turisme sostenible ha esdevingut un “concepte buit” i ha estat “pervertit per lobbies i poders públics”, segons ha lamentat l’ABDT en un comunicat. 

Sobre el canvi de nom, admeten que vincular “turisme i sostenibilitat” era un “oxímoron”. Tot i així, recorden que va pesar més la urgència d’engegar l’assemblea que consensuar un altre nom.

L’estrena de l’assemblea renovada serà en una reunió amb el regidor de Turisme, Xavier Marcé (PSC), a qui critiquen per representar un “retorn al discurs de les bonances del turisme amb un vernís de nous termes més sostenibles i socials”. La trobada, a la qual l’ABDT va “alarmada”, serà aquest dimecres a les 13.30 hores.

En un comunicat difós a través de xarxes l’assemblea considera que el PSC va “promocionar” el turisme sota el model Barcelona “amb motiu dels Jocs Olímpics”. També apunten als governs tripartits amb ERC i Iniciativa per Catalunya Verds i els de Convergència i Unió (CiU) per “perfeccionar” aquest model. Als convergents els acusen de forçar “l’acceleració sota les seves lògiques encara més mercantilitzadores i ultraliberals”. 

Quant al govern de Colau, l’assemblea critica que l’últim mandat ha estat “decebedor” malgrat que el context de fa quatre anys va fer “somiar algunes persones”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa