Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les cancel·lacions de pisos turístics creixen fins al 5,5% en un octubre marcat per les protestes

Els turistes han cancel·lat un 5,5% de les reserves a pisos turístics a l’octubre, dos punts per sobre de la mitjana de cancel·lacions del 3,5%, en un mes marcat per les protestes per la sentència, segons l’empresa de lloguers de vacances Friendly Rentals. “S’ha notat la baixada de reserves, però l’escenari no ha estat crític”, assegura Ángela Watson, cap d’operacions de la companyia.

De fet, les reserves de cara a l’any vinent han augmentat i, els tres dies posteriors a la publicació de la sentència, van créixer un 3% respecte el mateix període de l’any passat. En general, i en el que portem d’any, les reserves han augmentat un 20% més que al 2018 i continuen creixent. La companyia assegura que les protestes a Barcelona han provocat una moderació de l’increment de les reserves, si bé consideren que es tracta d’una baixada “puntual”.

La majoria de les cancel·lacions ha estat per part de turistes de països propers a Catalunya, com França o Itàlia. Els espanyols també han protagonitzat algunes de les cancel·lacions, si bé el mercat estatal representa només el 6% sobre el còmput total de reserves. Degut a aquesta situació, Friendly Rentals “ha abaixat els preus de les pròximes setmanes” per captar públic nou.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa