Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Canadell demana un mapa de destinacions turístiques amb el nombre de casos
  • CA

El president del Consell General de Cambres de Catalunya i de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, ha demanat aquest dimecres a les administracions que s’elabori un mapa de destinacions turístiques en el qual es vegi en colors quina és la situació respecte als casos de coronavirus. Així ho ha dit en la roda de premsa de presentació de l’Observatori de la Seguretat en el comerç i el turisme, en què ha reclamat no enviar a l’estranger el missatge que Catalunya és una regió sencera, sinó segmentada per destinacions.

“Demanem que, per favor, s’enviïn missatges per protegir la nostra economia, i és clau fer-ho definint on tenim els problemes i on no els tenim”, ha sostingut, perquè els turistes que tenen reserves a zones verdes puguin decidir venir igualment malgrat les recomanacions dels seus mateixos països. Ha sostingut que tenen una “gran preocupació” pel sector turístic a causa de la reducció de reserves, quan fa un mes, ha recordat, les dades eren molt bones.

Cauen les reserves

“Veníem d’un cert optimisme, però la situació a Barcelona ha fet que les reserves hagin caigut en picat. Els estats han començat a recomanar als seus ciutadans que no visitin Catalunya en concret”, ha lamentat. Ha advertit que juliol i agost són clau per al sector turístic perquè si aquests mesos es passaven amb optimisme, s’encomanaria, però ha dit que la situació ha canviat: “És molt més crítica, molt més preocupant que fa dues setmanes”.

Ha insistit que l’afectació de la pandèmia varia molt segons les destinacions turístiques, i ha defensat que la majoria tenen un nivell de casos molt baix, per la qual cosa ha reclamat que es doni el màxim d’informació. “Hi ha ciutats europees que tenen una situació molt pitjor que algunes destinacions turístiques catalanes concretes, per tant, venir de segons quina ciutat europea a segons quina destinació turística suposa el contrari, pot ser una sensació més segura”, ha afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa