L’Assemblea de Barris pel Decreixement Turístic veu “continuisme” en les polítiques del govern Colau

L'entitat trasllada a Xavier Marcé, regidor de Turisme al consistori, les preocupacions dels veïns

L’Assemblea de Barris pel Decreixement Turístic (ABDT) veu “continuisme” en les polítiques del govern de Barcelona. Així ho ha constatat Daniel Pardo, membre de l’assemblea, després de reunir-se aquest dimecres amb el regidor de Turisme del consistori, Xavier Marcé. Segons ha explicat Pardo als mitjans sortint de la trobada, Marcé rebutja el decreixement i els plantejaments de la regidoria són “els de sempre” però “amb un llenguatge més o menys nou”. “Trobem aquest continuisme”, ha dit, posant com a exemple que l’executiu municipal aposti per la “desconcentració” del turisme. “L’únic que s’aconsegueix és continuar alimentant el problema i als barris ja turistitzats no es redueix”, ha expressat Pardo.

A més, el representant de l’ABDT també ha posat de manifest la “contradicció” que suposa, a parer seu, apostar per promoure el turisme i alhora ser a les portes de declarar l’emergència climàtica amb la ZBE. En aquest sentit, ha afirmat que si bé el turisme és un dels sectors econòmics més potents a Barcelona també suposa “entre el 8 i el 10% d’emissions de CO2”.

La reunió amb Marcé té lloc l’endemà que l’assemblea exigeixi en una roda de premsa polítiques per fomentar el “decreixement turístic” a la ciutat, com ara impedir noves llicències d’allotjament turístic i i que es deixi de fer promoció turística amb diners públics.

Nou comentari