Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Assemblea de Barris pel Decreixement Turístic veu “continuisme” en les polítiques del govern Colau
  • CA

L’Assemblea de Barris pel Decreixement Turístic (ABDT) veu “continuisme” en les polítiques del govern de Barcelona. Així ho ha constatat Daniel Pardo, membre de l’assemblea, després de reunir-se aquest dimecres amb el regidor de Turisme del consistori, Xavier Marcé. Segons ha explicat Pardo als mitjans sortint de la trobada, Marcé rebutja el decreixement i els plantejaments de la regidoria són “els de sempre” però “amb un llenguatge més o menys nou”. “Trobem aquest continuisme”, ha dit, posant com a exemple que l’executiu municipal aposti per la “desconcentració” del turisme. “L’únic que s’aconsegueix és continuar alimentant el problema i als barris ja turistitzats no es redueix”, ha expressat Pardo.

A més, el representant de l’ABDT també ha posat de manifest la “contradicció” que suposa, a parer seu, apostar per promoure el turisme i alhora ser a les portes de declarar l’emergència climàtica amb la ZBE. En aquest sentit, ha afirmat que si bé el turisme és un dels sectors econòmics més potents a Barcelona també suposa “entre el 8 i el 10% d’emissions de CO2”.

La reunió amb Marcé té lloc l’endemà que l’assemblea exigeixi en una roda de premsa polítiques per fomentar el “decreixement turístic” a la ciutat, com ara impedir noves llicències d’allotjament turístic i i que es deixi de fer promoció turística amb diners públics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa