La patronal dels pisos turístics no n’ha tingut prou amb el pas enrere que ha fet l’Ajuntament avui al voltant de la taxa turística. Inicialment es volia pujar fins a 4 euros el recàrrec de l’Impost d’Estades en Establiments Turístics (IETT) a partir del 2021, però finalment s’ha decidit deixar l’augment de la taxa en 0,75 euros. L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (Apartur) ha incidit en el fet que ara “no és el moment oportú” perquè es tiri endavant la mesura. Així ho ha expressat el president de l’entitat, Enrique Alcántara.

Apartur, en un comunicat, apunta que el sector ja trobava la iniciativa “injusta” abans de la pandèmia, però que ara s’hauria de replantejar amb més motiu. Segons la patronal, amb aquesta proposta s’estaria equiparant “els habitatges d’ús turístic amb els hotels de luxe”.

La representant dels apartaments dedicats a estades vacacionals, a més, arriba a presentar que la nova taxa turística com un perill per a “la recuperació de les empreses i el manteniment dels 5.000 llocs de treball directes que genera el sector a la ciutat”. “És l’hora d’ajudar a conservar els llocs de treball i no d’augmentar impostos que posen les coses encara més difícils”, remata Alcántara.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa