Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament dicta el precinte de 8 botigues de souvenirs properes a la Sagrada Família
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha dictat 8 ordres de precinte a botigues properes a la Sagrada Família que havien incomplert de forma reiterada la normativa de venda de souvenirs. Tres s’han fet efectives aquest dimarts al matí, una s’ha evitat a últim moment perquè el comerç expedientat s’ha adaptat finalment a la regulació i quatre ordres més estan pendents d’assignar dia i hora per al tancament en els propers dies. Estaran clausurades fins que acreditin que ja compleixen el Pla Especial de botigues d’articles de record i el regidor del districte els firmi l’aixecament del precinte, un procés que pot durar dies, setmanes o mesos.

Des de la suspensió de llicències a botigues únicament dedicades a la venda de souvenirs, els comerços de nova obertura només poden dedicar un 20% de l’espai a la venta d’aquest producte per a turistes. A més han de tenir-los agrupats, rotulats i que no es vegin des del carrer. Aquestes limitacions s’incompleixen molt sovint, com ha demostrat la campanya d’inspecció municipal iniciada a principis d’any a l’Eixample, Gràcia i la part d’Horta-Guinardó més propera al Park Güell. “En total s’han fet 257 inspeccions i hem detectat un 58% incompliments, és a dir, que més de la meitat dels locals s’estaven saltant la regulació”, ha valorat la tinent d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz.

“El districte més inspeccionat ha estat l’Eixample perquè teníem moltes queixes”, ha reconegut. De les 257 inspeccions als tres districtes, 126 han estat en locals propers al temple de Gaudí. D’aquests, 32 han estat expedientats i podrien haver d’afrontar multes de 500 fins a 6.000 euros. La majoria d’incompliments eren exposar els souvenirs de forma que fossin visibles des del carrer. A Gràcia s’han fet menys inspeccions però la ràtio d’incompliments és superior: s’han revisat 21 botigues, sobretot a l’entorn del Park Güell, i se’ls han obert 30 expedients.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa