Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
4 minuts de vídeo que mostren el carrer del Bisbe convertit en plató fotogràfic per als turistes

Un tarda qualsevol. Per exemple, la d’aquest divendres. Un recorregut ràpid, de només 4 minuts, de la plaça de la Catedral fins a la plaça Sant Jaume permet copsar en tota la seva intensitat una cara del que és el turisme cultural o interessat d’alguna manera pel patrimoni cultural, que té en el Barri Gòtic de Barcelona un dels principals atractius de la ciutat.

El carrer del Bisbe sol estar atapeït de turistes durant tot el dia –cosa que fa difícil recórrer-lo gaire ràpid– i en només una passada se’n troben desenes fent-hi fotos o fent-se-n’hi ells, els uns altres o en el mode selfie. I aquest públic atrau des de pidolaires a venedores de ventalls i castanyoles, d’aquarel·les i de ninotets, passant per músics i cantants d’òpera.

El principal atractiu per a molts d’aquests turistes fascinats per aquest carrer emblemàtic és el pont que uneix el Palau de la Generalitat amb la Casa dels Canonges, un dels racons més fotogènics de la ciutat. El que no se sap és si són conscients que no és una obra realment gòtica, sinó neogòtica, dissenyada el 1928 per Joan Rubió i Bellver, l’arquitecte de la Diputació, durant una època en què es van renovar molts punts del Gòtic.

Sí que queda clar, al vídeo es veu –se sent la conversa–, és que almenys alguns dels que hi fan fotos coneixen una de les llegendes associades a la calavera que hi ha esculpida: la que diu que si travesses el pont mirant-la i d’esquena se’t considerà el desig que demanis.   

    

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa