Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les millors cafeteries selectes als barris de Barcelona

L’escriptor Honore Balzac deia que “quan bevem cafè, les idees marxen com un exèrcit”. El francès bé sabia de què parlava. Les dificultats econòmiques el portaven a escriure sense descans. Per combatre la son, feia servir del poder despertador del cafè. Ell mateix va admetre que aquest exercia una gran influència a la seva vida. Potser els lectors d’aquest diari no arriben a tal extrem, però el que és segur és que és ben difícil, avui dia, imaginar-se una Barcelona sense cafè. 

L’anomenat or negre va arribar a Barcelona a peu coix. Es va popularitzar en tota mena d’establiments, però ha arrossegat el mal hàbit popular d’abocar-hi un excés de sucre per compensar la històrica torrefacció excessiva del gra. A principis de la dècada passada, torradors independents van proposar una alternativa: aterrava a la ciutat el “cafè d’especialitat”, aquell que l’SCA (Specialty Coffee Association) puntua entre 80 i 100 punts. 

La fórmula ha fet fortuna i ara ja no només n’hi ha al centre de la ciutat. Diversos barris de moda i juvenils també n’han incorporat, com una primera descentralització. El TOT Barcelona et presenta una selecció de cafeteries dignes de pelegrinatge, temples del cafè regentats pels millors torradors i que han provocat furor entre els amants d’un gust original i intens. Busca quina queda més a prop del teu despertador!

SlowMov a Gràcia

Slow, perquè el cafè és una beguda pausada, des del cultiu de la planta fins al procés que culmina en una tassa gloriosa. Amb aquesta filosofia d’assaborir tots els passos de l’elaboració, des de la collita, passant pel moment de torrar-lo i moldre’l fins al tast final, neix SlowMov, al número 18 del carrer de Luis Antúnez de Gràcia. Més que una cafeteria, SlowMov és un taller per formar-se en un altre estil de vida.

Nomad Coffee al Poblenou

El fundador, Jordi Mestre, va ser barista als mercats més mítics de Londres abans de decidir-se a crear la seva pròpia coffee cart el 2014, amb un èxit rotund que s’expandí més enllà d’Europa. Impulsà, així, l’onada del cafè d’especialitat a la ciutat comtal. Des de la seva seu, Nomad Roaster’s Home, ubicada al barri de Poblenou, organitza degustacions i cursos a tot aquell que vulgui submergir-se de ple en l’exquisit univers del cafè. També podràs degustar les novetats al seu local del distingit passatge Sert o al cor del Raval.

La primera Nomad Coffee.

Satan’s Coffee Corner

Aquesta cafeteria d’especialitat, tot i el seu nom, està lluny de practicar rituals satànics. Si hem de pecar, que sigui amb una tassa de cafè a la mà. Entre les seves peculiaritats està que ofereix sucre pels heretges i compagina una cantonada ben amagada al Call (Arc de Sant Ramon del Call 11) amb un local molt visible a Tetuan (Gran Via, 700). Sens dubte, un racó irreverent per iniciar-te al món del cafè de qualitat.

El xef Ken Humehara, a Satan’s Coffee

Hidden Coffee Roasters

Cafès sostenibles, nutritius i saludables pels més sibarites als espais de degustació de Hidden Coffee Roasters. Aquests microtorradors professionals treballen braç a braç amb els petits productors, sense intermediaris, per treure el màxim profit al gra i garantir als seus col·laboradors un preu just. És així que s’han posicionat com uns autèntics difusors de la cultura fosca del cafè, oferint històries, coneixement i assessorament a tot aquell interessat. Troba’ls a Poblenou, a les Corts o al Born i deixa’t seduir pels aromes més exòtics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa