Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Estafen 57.000 euros a 35 persones usurpant la seva identitat

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes al districte de Sarrià – Sant Gervasi per estafar presumptament 57.000 euros a 35 persones a qui usurpaven la seva identitat. Els detinguts feien servir documents nacionals d’identitat en què la fotografia tenia certa aparença amb la seva; documents que anteriorment havien estat sostrets de l’interior de diferents vehicles i després anaven a oficines bancàries a retirar diners o realitzar transferències a altres comptes bancaris. Segons apunten els Mossos en un comunicat, els dos homes, de 44 i 32 anys, anaven a diferents sucursals de Catalunya o de l’Estat per no aixecar cap mena de sospita.

Els estafadors actuaven en parella. Mentre que un estafava amb els documents pertinents, un segon feia funcions de còmplice per facilitar el tràmit. Aquest segon, per exemple, aconseguia vehicles robats amb els quals es desplaçaven per diferents poblacions de Catalunya buscant diferents entitats bancàries.

La investigació ha permès descobrir que l’autor de 35 robatoris és el mateix gràcies a les càmeres de videovigilància. El 28 març, els Mossos van muntar un dispositiu per detenir aquestes dues persones després que se’ls informés que s’havien produït tres fets similars a València. Tots dos detinguts acumulen una trentena d’antecedents, als quals caldrà sumar ara, si es confirma la sentència, els delictes d’estafa, ús de document autèntic sense estar-ne legitimat i usurpació de l’estat civil i pertinença a grup criminal.

Un entramat criminal més gran

Alguns d’aquests delictes podrien agreujar-se si els Mossos confirmen les hipòtesis amb què estan treballant actualment. La policia catalana creu que hi ha altres persones que també estarien implicats en els fets investigats i que tot plegat podria estar planificat per un entramat criminal més gran que s’encarrega de captar estafadors, com ara els dos detinguts. Aquest grup criminal seria qui s’encarregaria de planificar els fets i dissenyar la logística de l’estafa.

Segons els Mossos, els detinguts tenen un perfil d’edat i semblança a les persones de qui sostreien diners del banc. Responen, per tant, al perfil de persones que actuen a canvi d’una suculenta compensació econòmica o comissió per realitzar la fase més complicada del pla, el frau en si.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa