Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un treballador d’ajuda a la gent gran robava joies i diners a dones dependents
  • CA

S’aprofitava de la situació de vulnerabilitaat de dones dependents que necessitaven ajuda a domicili per robar les seves joies i diners. Així actuava l’home de 27 anys que els Mossos d’Esquadra han pogut detenir a Terrassa. L’home, que era treballador d’un servei d’atenció a la gent gran a domicili, està acusat de dos delictes de furt i un delicte de furt lleu a persones vulnerables.

La trama es va començar a destapar quan el 9 de gener una dona gran que vivia sola va patir la sostracció de diverses joies a l’interior del seu domicili a l’Eixample, després de ser assistida en una caiguda soferta a casa. La dona va posar una denúncia dies després i va assenyalar que l’autor podia ser la persona que la va atendre ja que s’havia quedat sol a l’immoble per tancar-lo.

I quan va començar la investigació per la denúncia, ràpidament, amb la col·laboració de la companyia on treballava, el van relacionar amb dos fets similars més amb dues víctimes d’edat avançada durant el desembre del 2021. En aquests casos havia sostret 1.100 euros en efectiu. L’empresa el va acomiadar immediatament. Després, la policia va localitzar un establiment de compra i venda de joies de segona mà de Barcelona, on constava la compra-venda de polseres, anells i arracades) per valor de més de 1.600 euros, l’octubre i el novembre del 2021 al seu nom. Per això, els agents no descarten que estigui relacionat amb altres fets similars previs.

L’home es feia valdre del seu treball per obtenir un plus de privilegi respecte, credibilitat i confiança que podien tenir les víctimes. A més, aprofitava que s’havia produït un accident o una situació de risc, de manera que les víctimes requerien el servei a domicili en un moment d’especial vulnerabilitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa