Nou cop contra el tràfic de drogues al Port de Barcelona. La Guàrdia Civil ha intervingut més de 3,2 tones de catinones sintètiques, una substància al·lucinògena que prové originalment d’un arbust molt comú a l’est d’Àfrica i al sud d’Aràbia anomenat khat que en les seves variants no naturals pot ser molt perillós. La quantitat comissada per la policia és la més gran que s’ha registrat fins ara a Europa i tindria un valor en el mercat de gairebé 61 milions d’euros.

Entre els detinguts, figura l’excòsol honorari de Finlàndia a Barcelona, Albert Ginjaume, informa Europa Press. Ginjaume va ser cessat del càrrec el 2018, a petició del Ministeri d’Exteriors espanyol, que el va acusar d’exercir “activitats inadequades per a un cònsol honorari” al pronunciar-se sobre el procés independentista de Catalunya.

Segons apunta el cos policial en un comunicat, aquesta operació suposa un “cop important” per al subministrament d’aquesta substància estupefaent arreu del territori europeu, ja que l’organització desmantellada tenia una estructura empresarial “complexa” amb connexions a diferents països. L’actuació ha culminat, però, només amb una persona de nacionalitat espanyola detinguda i s’està investigant fins a tres societats empresarials per la seva possible vinculació amb la trama criminal.

Droga emmagatzemada

La investigació va iniciar-se a principis del 2022, quan en el marc d’una operació que s’estava duent a terme a França es va detectar la possible presència de grans quantitats d’aquesta substància emmagatzemada en instal·lacions portuàries de la capital catalana. Amb aquest fil, els agents van poder comprovar com la màfia ara desmantellada havia estat important a Barcelona considerables partides d’aquesta droga utilitzat un entramat que comptava amb fins a tres empreses i que seguia les directrius d’especialistes per evitar controls a les duanes.

En aquest sentit, l’organització aconseguia evitar la detecció per part de les autoritats dels carregaments a través de la falsificació de declaracions, aconseguint d’aquesta manera que no s’inspeccionés el contingut importat.

La Guàrdia Civil ha decretat l’ordre de recerca i captura per a la resta de membres que formarien part de la trama criminal, que podrien haver estat operant des d’altres països europeus per dificultar així la seva localització i detenció. En l’operació policial hi han participat també la Generalitat, l’Institut de Toxicologia i Ciències Forenses de Barcelona i l’Administració Duanera tant del Port com de l’Aeroport de Barcelona.

Més notícies
Entrada de la planta gestionada per Tersa a prop del Fòrum / ACN - Laura Fíguls

La policia acusa la incineradora del Besòs de cremar residus perillosos

Notícia: La policia acusa la incineradora del Besòs de cremar residus perillosos
Comparteix
La Guàrdia Civil sosté que va incinerar aparells elèctrics, medicaments i residus sanitaris tot i no tenir permís
Notícia: La policia acusa la incineradora del Besòs de cremar residus perillosos - Mobile
Bruce Springsteen, retratat per Xavier Mercadé en un concert el 2016 a Barcelona / Palau Robert

Bruce Springsteen oferirà un segon concert a Barcelona

Notícia: Bruce Springsteen oferirà un segon concert a Barcelona
Comparteix
El músic nord-americà actuarà per partida doble a la ciutat per l'alta demanda d'entrades del primer concert
Notícia: Bruce Springsteen oferirà un segon concert a Barcelona - Mobile
Un taxi passa per davant de les pintades que proliferen al passatge de la Pau, al barri Gòtic / Jordi Play

Pressió a Colau perquè protegeixi el patrimoni històric de grafits

Notícia: Pressió a Colau perquè protegeixi el patrimoni històric de grafits
Comparteix
L'Ajuntament anuncia un milió i mig d'euros extra per esborrar pintades d'edificis històrics
Notícia: Pressió a Colau perquè protegeixi el patrimoni històric de grafits - Mobile
El Revolt de les Monges / Twitter

El lloc més fred de Barcelona on fa fins a nou graus menys de temperatura

Notícia: El lloc més fred de Barcelona on fa fins a nou graus menys de temperatura
Comparteix
El Revolt de les Monges, un paratge frondós dins de Collserola, registra temperatures força més baixes que a la resta de la ciutat
Notícia: El lloc més fred de Barcelona on fa fins a nou graus menys de temperatura - Mobile

Nou comentari

Comparteix