Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Trobat a l’hospital l’acusat de difondre dades de la víctima de La Manada
  • CA

L’exmilitar d’Horta acusat de difondre dades personals de la víctima de La Manada ja ha estat localitzat. La Guàrdia Urbana ha informat al jutjat penal 1 de Barcelona que des de dimecres a les 11.37 hores del matí es troba ingressat a l’hospital, després d’haver demanat “auxili policial en el seu domicili a les 10.43 hores”. És per això que la magistrada ha deixat sense efecte l’orde de cerca i captura i ingrés a presó, després que l’acusat no es presentés dimecres a declarar, en relació amb aquest polèmic cas de violació en grup a una noia durant els Sanfermines de 2017 a Pamplona.

La justícia ha demanat a l’hospital que notifiqui immediatament quan se li dona l’alta, amb l’objectiu d’establir una nova data per procedir al procés, que es va suspendre per culpa de la seva incompareixença. No obstant això, la magistrada alerta d’una “contradicció”, ja que l’ingrés hospitalari es produeix dues hores després de la celebració del judici, després que la defensa manifestés la seva oposició a les mesures cautelars. A més, fins i tot en el moment que l’acusat va demanar socors a la policia ja havia acabat la compareixença al jutjat penal 1 de Barcelona.

Segons Fiscalia i les acusacions particular i popular, l’acusat hauria publicat en un fòrum digital el nom, cognom, DNI, data de naixement, lloc de residència, universitat on estudia i una foto de la jove violada. L’home és un home que va treballar a l’exèrcit, veí del districte d’Horta-Guinardó i compta amb antecedents delictius. A més d’una pena de presó de tres anys, podria haver de pagar 6.000 euros de multa i 5.000 més d’indemnització pels delictes de revelació de secrets i contra la integritat moral. L’advocat que el representava demanava l’absolució, però ara ha renunciat a seguir-lo defensant.

El cas de La Manada va despertar una onada de solidaritat arreu de l’Estat i va motivar nombroses manifestacions feministes, després que un grup de cinc homes violés una noia de 18 anys a la festa popular navarresa i gravés en vídeo l’agressió. Un era Guàrdia Civil i un altre militar. Durant el judici van aflorar converses prèvies per Whatsapp en què els atacants planejaven assaltar una noia aquella nit com.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa