Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un treballador del Port, implicat en un dels grans càrtels de droga del món
  • CA

El Port de Barcelona s’ha vist implicat en el desmantellament d’un dels grans càrtels de droga del món. Un treballador de les instal·lacions portuàries de la capital catalana ha estat detingut com a part de l’organització d’aquest entramat criminal, que controlava gran part del mercat de la cocaïna a Europa.

Aquesta operació ha estat coordinada per l’Europol i també ha comptat amb la participació d’agències policials dels Països Baixos, França, Bèlgica i Dubai, territoris on la màfia havia establert la seva base coincidint amb els ports europeus més importants considerats com al principal portal d’entrada d’estupefaents al continent europeu. En total, la intervenció s’ha saldat amb la detenció de 49 persones i amb la confiscació de prop de 30 tones de cocaïna.

Els coneguts com els Senyors de la Droga controlaven i dirigien des de Dubai les activitats criminals de les diferents cèl·lules d’aquest entramat. Per tal de poder escapçar el càrtel, entre el 8 i el 19 de novembre es van dur a terme accions conjuntes en diversos països de manera simultània amb l’objectiu de desarticular l’estructura logística i els caps de la banda. De fet, set dels 49 arrestats són considerats objectius d’alt valor, d’acord amb l’Europol.

Operatiu per desmantellar un dels grans càrtels del món / ACN
Operatiu per desmantellar un dels grans càrtels del món / ACN

Influència directa sobre el tràfic al port barceloní

En el cas de l’estat espanyol, aquesta organització criminal tenia dues estructures clarament diferenciades. D’una banda, la que s’encarregava de l’extracció de la droga dels ports i, de l’altra, una responsable del blanqueig de capitals a través de societats Real Estate. La primera d’aquestes estaria situada entre Barcelona i Màlaga, amb influència directa sobre el port barceloní. La formaven dos ciutadans d’origen búlgar, un d’ells considerat com d’alt valor per l’Europol. Tres eren d’origen espanyol, un d’ells treballador del port, responsable de l’entrada i sortida dels vehicles.

L’altra part de l’entramat estaria formada per persones de confiança del líder de l’organització criminal i tenia el centre neuràlgic a la Costa del Sol. Allà haurien adquirit béns mobles i immobles per valor de 24 milions d’euros, introduint-los així en el circuit econòmic legal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa