Un home de 35 anys ha mort aquesta matinada a causa d’una col·lisió múltiple amb cinc turismes afectats, que va tenir lloc aquest divendres a migida a la ronda del Litoral en sentit Llobregat, al districte de Sant Martí. Dues persones més van ser ateses al lloc de l’accident i una va ser traslladada a un centre hospitalari, segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona en un comunicat. La Unitat d’Investigació i Prevenció de l’Accidentalitat de la Guàrdia Urbana s’ha fet càrrec de la investigació de l’accident.

Primer conductor de cotxe mort del 2022

Es dona la circumstància que és el primer conductor de cotxe que mor aquest 2022 en accident de trànsit a la ciutat, ja que les 14 víctimes mortals registrades fins ara eren 11 motoristes i dos vianants atropellats.

La darrera víctima es va produir justament aquesta setmana, un home de 70 anys que va ser atropellat per una furgoneta al barri de la Bordeta. Sigui com sigui, la xifra ja supera el total de víctimes mortals de tot el 2021, quan van morir 12 persones. La segona víctima mortal que anava a peu, a banda de l’home atropellat per la furgoneta, és una dona que va ser atropellada per un autocar a la Gran Via el passat 10 de febrer.

Segons les darreres dades de sinistralitat, tot i que el nombre total de sinistres a Barcelona continua per sota de les xifres d’abans de la pandèmia, la mortalitat presenta una evolució clarament negativa, especialment, pel que fa als motoristes. I és que les motos s’han vist involucrades en 2.222 accidents durant el primer semestre de 2022. La xifra és encara major en el cas dels turismes, implicats en 2.363 sinistres. L’Ajuntament de Barcelona subratlla que els “la sinistralitat més greu (ferits greus més víctimes mortals) és un 15% inferior que el primer semestre de 2019”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa