Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Autoritzen repatriar el cos de l’expresident d’Angola malgrat les sospites

Cop d’efecte en el rocambolesc cas de la mort de l’expresident d’Angola Eduardo Dos Santos. Un jutge ha autoritzat finalment la repatriació del cos del mandatari africà perquè pugui ser enterrat al seu país natal, tal com demanava la seva segona esposa.

Cal recordar que el magistrat titular del Jutjat d’Instrucció número 11 de Barcelona va bloquejar a mitjans de juliol l’entrega del cos sense vida de Dos Santos a la família a l’espera de la realització de més proves complementàries. Malgrat que els resultats de l’autòpsia van confirmar que l’expresident va morir per causes naturals, el jutge considerava que en aquest cas s’havia de primar la investigació i demanava continuar amb les indagacions.

La decisió d’entregar el cadàver a la segona dona del mandatari, però, l’ha pres el magistrat que substitueix per vacances al titular del jutjat que portava la investigació, una circumstància que no deixa d’afegir més suspens en un cas que a hores d’ara segueix sense tancar. En la seva resolució, el jutge considera que la petició de la vídua no és incongruent i que ha de ser “respectada” i remarca que el cos ja no és necessari per a aquesta causa judicial, ja que, si calgués continuar investigant, hi ha mostres conservades.

Víctima d’un possible complot

La certificació de la mort natural de Dos Santos no acaba d’esvair els dubtes sobre si el mandatari africà podria haver estat víctima d’una espècie de complot per posar fi a la seva vida. Segons sosté la filla de l’exdirigent angolès, el deteriorament sobtat de l’estat de salut del seu pare que el va portar a ingressar a finals de juny en coma induït a la clínica Teknon formaria part d’un pla orquestrat per l’actual govern d’Angola amb la implicació de la segona dona de Dos Santos i del seu metge personal.

Les sospites de la primogènita eren tals que va optar per denunciar aquest possible intent d’assassinat davant els Mossos d’Esquadra, que van obrir una investigació al respecte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa