Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Quatre detinguts més per robar targetes de crèdit al metro
  • CA

El mètode de robatori és simple. Una persona es situa discretament darrere d’una persona que empra una targeta de crèdit per comprar un títol de transport en una màquina expenedora de la xarxa de transport suburbà de Barcelona. Sempre evitant despertar suspicàcies, es fixa en el número secret que la potencial víctima tecleja i, just aleshores, un còmplice la distreu, fent-li creure que li ha caigut res a terra. Mentre l’afectat s’ajup, un dels dos lladres es fa amb la tarjeta i pot extreure diners en efectiu a l’haver observat i memoritzat el pin. Els Mossos d’Esquadra ha anunciat aquest dijous quatre detencions per robatoris amb aquest engany, tots en estacions de transport públic.

Des del novembre, el cos ha arrestat 16 persones per furts de targetes amb el mateix mètode per treure després diners de caixers. La investigació policial va començar quan els investigadors van detectar un augment d’estafes i furts a estacions del Metro de Barcelona i de Rodalies de Catalunya.

La policia va identificar diversos autors. Formaven grups que, de manera organitzada, feien els robatoris. Els Mossos van muntar un dispositiu policial durant les tardes del 27, 28 i 29 d’octubre per localitzar-los i aturar-los.

Es van detenir 12 persones a estacions de Barcelona, ​​l’Hospitalet de Llobregat, Badalona i a l’aeroport del Prat, a més de Llinars del Vallès i també fora de Catalunya, a Zamora. Dos autors intentaven abandonar el país quan els Mossos els van enxampar i un altre ja era fora.

Els detinguts -deu homes i dues dones d’entre 21 i 44 anys- sumaven 152 antecedents policials. Van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial. Dos tenen prohibit accedir a la xarxa de Metro de Barcelona. Les últimes quatre detencions es van efectuar el 29 de novembre i l’1 de desembre.

Més notícies
Imatge d'arxiu d'un embús de circulació i trànsit dens a Barcelona / Jordi Play
La superilla de l’Eixample provocarà grans embussos i més soroll
Notícia: La superilla de l’Eixample provocarà grans embussos i més soroll
Comparteix
El RACC alerta que la falta d’alternatives al cotxe privat posa en dubte la utilitat del projecte
Restes de la via de l'antic tramvia descoberta en unes obres al carrer Mallorca / @historiesdebcn
Les obres d’un carril bus fan emergir les vies de l’antic tramvia
Notícia: Les obres d’un carril bus fan emergir les vies de l’antic tramvia
Comparteix
Els treballs treuen a la llum un tram de llambordes i de travesses de fusta on circulaven les línies 49 i 51

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa