Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Claret havia rebut queixes d’alumnes ‘incomodats’ pel professor apartat
  • CA

El col·legi Claret tenia constància de les queixes d’alumnes que se sentien ‘incomodats’ pel professor apartat per possibles tocaments. Així ho ha confirmat aquest divendres en una entrevista a Europa Press el director de l’escola, Vicenç Barceló, que ha assegurat que aquest malestar només es va expressar de manera oral i que els fets descrits en cap cas eren constitutius d’un delicte.

“Nosaltres no tenim coneixement de cap actuació que pugui ser qualificada de delictiva o d’abús. Aquesta notícia seria el primer cop, malgrat que encara no hem rebut una denúncia“, ha assenyalat Barceló en referència a les informacions publicades per El Periódico aquest dijous, on s’apunta que el professor implicat hauria realitzat tocaments a una exalumna del centre educatiu.

Cal recordar que el col·legi Claret va decidir apartar el mestre presumptament implicat després que inspecció de la Conselleria d’Educació comuniqués el 26 de juliol a la direcció que una exalumna “hauria pogut patir una situació de possibles tocaments”. Aquest posicionament es va prendre de manera cautelar un cop rebuda la missiva del Departament, de manera que el professor no s’ha incorporat aquest setembre a l’activitat escolar.

A més de posar els fets en coneixement de la Fiscalia i haver traslladat la informació a un servei extern de prevenció, el col·legi s’ha posat a disposició de la família presumptament afectada a través d’inspecció de la Conselleria d’Educació i ha iniciat una investigació interna. Tot i això, demanen no prejutjar ningú i respectar el dret a la presumpció d’innocència: “L’única manera de procedir és amb transparència i honestedat, reafirmant el principi de tolerància zero davant actituds inadequades però també el respecte a la presumpció d’innocència”.

Preocupació entre les famílies

Per la seva banda, les famílies del col·legi Claret expressaven aquesta setmana en un comunicat la seva preocupació després de tenir coneixement del relat de l’exalumna afectada, que assegura que va patir “una situació de molta incomoditat per una actuació que considera inadequada per part d’un professor”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a setembre 09, 2022 | 13:04
    Anònim setembre 09, 2022 | 13:04
    I no en fotieu ni cas, oi?. Sou tan responsables com aquest monstre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa