Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Multen un activista veïnal amb 450 euros per travessar un carrer a peu
  • CA

La Federació de Veïns i Veïnes de Barcelona (Favb) ha alçat la veu contra un cas que consideren “inversemblant” i “injust”. Segons informa en un comunicat, el president de l’Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou, i també membre de la Favb, Joan Maria Soler, ha rebut una doble multa de la Guàrdia Urbana per desobeir la seva ordre de “tornar a pujar a la vorera quan estava travessant a peu el carrer d’Espronceda”. El comunicat deixa clar que l’agent no va ni verbalitzar ni justificar aquesta “insòlita ordre” que l’ha comportat una multa de trànsit de 200 euros per “no obeir les ordres d’un agent que regula la circulació” i una segona de 250 euros per una “suposada falta de respecte i consideració a un agent del cos”, multa que des del moviment veïnal denuncien que es pot aplicar gràcies a la llei mordassa impulsada pel PP.

La Favb denuncia que s’hagi multat l’activista veïnal amb 450 euros “per un fet tan trivial” i deixen clar que aquesta actuació policial “va més enllà de considerar-se una anècdota”. El moviment veïnal posa noms i cognoms a la deriva d’una policia que consideren “prepotent” i que no assumeix que “són uns servidors públics”. El comunicat assenyala als responsables de la Guàrdia Urbana, Albert Batlle, i del dels Mossos d’Esquadra, Joan Ignasi Elena, que s’han de comprometre, apunten, a “depurar les males pràctiques”.

Veus crítiques amb la ‘llei mordassa’

La federació veïnal critica que la reforma de la Llei de Seguretat Ciutadana no va prosperar el passat mes de març al Congrés, amb una configuració diferent a quan regnava el PP de Mariano Rajoy. Aquesta retirada, recorden des de la Favb, ha estat criticada en un manifest d’Amnistia Internacional, Irídia, Greenpeace i Ecologistes en Acció, entre d’altres moviments que se sumen a les crítiques del Comissariat dels Drets Humans i la Comissió de Venècia del Consell d’Europa, Human Rights Watch i fins i el The New York Times, que també s’hi van pronunciar en contra en el moment de la publicació.

Des del moviment veïnal deixen clar que el fet que aquesta llei segueixi en vigor no pot donar impunitat als cossos policials ni “eximir de responsabilitats als nostres polítics”. En aquest sentit, recorden que “les prerrogatives sancionadores que atorga la llei són lliures de ser aplicades i modulades per l’autoritat competent” i demanen aturar les actuacions arbitràries i “el potencial repressor” d’aquesta normativa. Paral·lelament a aquest comunicat, l’Ajuntament de Barcelona investiga una altra actuació polèmica de la Guàrdia Urbana, aquesta al barri Gòtic, davant dels monitors d’un esplai, actuació que va ser criticada per la parròquia de Santa Maria del Pi i el regidor del districte, Jordi Rabassa.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tal com raja a maig 25, 2023 | 10:04
    Tal com raja maig 25, 2023 | 10:04
    A aquest article li falten dades. Per què la Guàrdia Urbana estava regulant la circulació al carrer Espronceda? No hi ha o no funcionen els semàfors? Podia haver algun perill si es creuava el carrer o és tracta de prepotència de la Guàrdisa Urbana?
  2. Icona del comentari de: ja se que això no ho publicareu. a maig 25, 2023 | 12:54
    ja se que això no ho publicareu. maig 25, 2023 | 12:54
    De tota manera, si hagués estat un manter, un sensepapers o qualsevol immigrant il·legal, això no hagués passat. Aquesta és la policia de la Colau i l'inepte de'n Batlle.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa