Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dos mossos salven una nena d’un any que s’havia empassat un tap d’ampolla
  • CA

Dos mossos han salvat la vida d’una nena d’un any que s’havia empassat un tap d’una ampolla d’aigua a Sant Martí. Els agents li han practicat la maniobra de Heimlich amb rapidesa i han aconseguit que expulsés el tap. Així ho han anunciat a les xarxes socials, tot felicitat els dos agents per la seva tasca.

Segons ha explicat la policia, els fets van passar dijous passat, 13 de gener, cap a les 21.30 hores quan una patrulla d’agents de seguretat ciutadana circulava amb el seu cotxe pel districte de Sant Martí de Barcelona. Un nen els va aturar i va demanar-los ajuda perquè la seva germana s’estava ofegant a casa. Els agents van pujar al pis de la família i van comprovar que la criatura tenia les vies respiratòries completament obstruïdes pel tap d’ampolla. Els mossos van practicar la maniobra de Heimlich a la nena fins que va poder expulsar el tap d’ampolla

A finals del 2020, els mossos també van salvar la vida d’un nadó a Barcelona. Tot va passar en pocs segons. Dos agents de la unitat de seguretat ciutadana de la comissaria de Sarrià-Sant Gervasi –un d’ells de pràctiques– patrullaven pel voltant dels jutjats quan es van trobar una dona que corria cap a ells creuen la calçada sense mirar tan sols si hi passaven cotxes. La bona samiratana va donar l’avís que hi havia uns pares desesperats perquè el seu nadó estava deixant de respirar.

Els agents van arrencar a córrer cap a la família, situada a les portes dels jutjats, mentre cridaven a una ambulància d’urgència. Es van trobar un nadó amb la pell morada, aparentment sense respirar i que no reaccionava a les interaccions dels pares. Immediatament, van començar els primers auxilis.

En cas d’ennuegaments, el departament de Salut explica com actuar. La presència d’un cos estrany a les vies respiratòries pot impedir el pas de l’aire i la respiració adequada, i pot causar la mort d’una persona. Les morts per asfixia es donen, en general, en nens menors de tres anys i en persones grans, però poden passar a qualsevol edat.Si la persona afectada respira, animeu-la a tossir i a no fer res més.

Si els cops a l’esquena fallen, cal realitzar la maniobra de Heimlich, que consisteix a fer compressions abdominals, amb la persona accidentada dreta, de manera que el moviment solucioni l’obstrucció de les vies respiratòries i que causi l’expulsió d’allò que les obstaculitza. Rodegeu-li la cintura per darrere amb els braços i feu força amb els punys cap a dins i cap amunt, a l’alçada de l’estómac.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa