Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Localitzada la nena de 12 anys desapareguda a Sant Andreu

Els Mossos d’Esquadra han localitzat sana i estàlvia la Hellen, la noia de 12 anys que va desaparèixer aquest dilluns al districte de Sant Andreu. Així ho ha anunciat el cos policial a les xarxes socials, que ha concretat que ha estat trobada a Barcelona i que va demanar la col·laboració ciutadana per localitzar la noia.

Tot just fa un mes, els Mossos d’Esquadra feien una crida a les xarxes socials per trobar una adolescent de 16 anys, la Tània, que va desaparèixer a Barcelona, i dos dies després també va ser localitzada sana i estàlvia a la ciutat.

La policia catalana explica que el 98,9% dels casos de persones desaparegudes a Catalunya acaben essent resolts, en un percentatge molt elevat, perquè els desapareguts són trobats per la policia o perquè tornen voluntàriament a casa. Els Mossos afegeixen que “és un fals mite que calgui deixar passar 24h per si la persona torna abans de denuncia.

Què passa amb les desaparicions voluntàries?

En algunes ocasions, la persona que desapareix no vol ser localitzada. Començar una nova vida, fugir d’alguna obligació, o suïcidar-se. Però en tot cas, els Mossos actuen de la mateixa manera fins a localitzar la persona i confirmar que, efectivament, no vol ser localitzada, i si hi ha indicis de voler posar fi a la seva vida, tractar d’evitar-ho. “Sempre hem determinar la causa de la desaparició i la urgència a localitzar-lo. No és el mateix un noi de 18 anys que marxa perquè vol fer la seva vida que si deixa una nota dient que vol suïcidar-se. Les 24 primeres hores en el primer cas són relatives, però en el segon són vitals

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa