Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Atrapen dos lladres que robaven en pisos turístics de l’Eixample
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes com a presumptes autors de diversos robatoris en pisos turístics de Barcelona. En concret, els dos arrestats centraven la seva activitat en immobles ubicats principalment al districte de l’Eixample.

Segons la informació facilitada per la policia catalana, els implicats utilitzaven el mètode conegut com de la radiografia o la clau falsa per poder accedir per la força als apartaments. Aquesta estratègia consisteix en la utilització d’un plàstic que els lladres situen entre la porta i el marc per poder forçar l’accés al pis.

Un cop a l’interior, els dos detinguts aprofitaven l’ocasió per apoderar-se d’aparells electrònics, joies i diners en efectiu, i abandonaven ràpidament l’immoble. Aquest mètode l’haurien utilitzat gairebé en una desena de robatoris en pisos turístics de l’Eixample.

La investigació iniciada pels Mossos d’Esquadra per resoldre aquests robatoris va culminar el passat 22 de setembre amb la detenció dels dos presumptes lladres a Barcelona. Segons informa Betevé, els dos homes arrestats tenen 47 i 67 anys i se’ls relaciona amb almenys nou robatoris en apartaments turístics d’aquest districte barceloní. Es dona la circumstància que un dels dos detinguts ja havia participat anteriorment en altres robatoris d’aquesta mena.

Investigació oberta i repunt de robatoris

La policia catalana manté la investigació oberta per aquests robatoris en pisos turístics de l’Eixample i no descarta que es puguin produir noves detencions relacionades amb aquest cas.

Durant aquesta darrera temporada estival, els Mossos d’Esquadra han detectat un increment d’entrades en pisos turístics de la capital catalana amb l’objectiu de robar i emportar-se tant mobiliari, com aparells electrònics o objectes personals dels inquilins.

La seguretat a la ciutat, en xifres

Els lladres reincidents eren una de les principals preocupacions de la policia per aquest estiu a la ciutat. Segons les dades difoses la setmana passada, Barcelon­a ha registrat un descens del 12,20% dels fets delictius respecte a l’estiu del 2019, amb dades molt remarcables com que els f­urts i els robatoris violents al carrer baixen aquest estiu un 22,4% i un 12,5% respectivament.

També es redueixen els robatoris amb força a establiments comercials un 42,8%, els robatoris amb força a domicili un 20% i els robatoris amb força a interior de vehicle un 9,65%. Per contra, les estafes, un volum important de les quals estan relacionades internet, continuen mantenint una tendència a l’alça amb 968 fets més denunciats respecte el 2019.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa