Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tablets, mòbils i bosses: trasters de lloguer convertits en el cau d’un lladre
  • CA

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 27 de juny passat un home que amagava més de 100 telèfons mòbils robats en dos trasters de lloguer a Barcelona. L’arrestat, de 38 anys, també acumulava una vintena de ‘tablets’ electròniques, 22 bosses de mà i moneders de marques de luxe, unes sabates també de luxe i un instrument musical de corda (un baix).

Trasters de l’Eixample

L’operació policial es va precipitar el mateix dilluns quan els agents van ser alertats per dirigir-se a uns trasters de lloguer situats al districte de l’Eixample. Un home havia denunciat que li havien sostret el dia abans les pertinences de l’interior del seu vehicle i un dels dispositius robats marcava aquella ubicació gràcies a la geolocalització del mòbil.

Diversos dels telèfons mòbils estaven embolicats en paper d’alumini, habitualment utilitzat per eludir els sistemes de seguretat. El detingut va passar a disposició judicial el dijous 30 de juny i el jutge va decretar-ne la llibertat amb càrrecs. Mentrestant, la investigació segueix oberta.

Fruit del pla Tremall

Aquesta actuació s’emmarca en el pla Tremall contra l’activitat delinqüencial multireincident a Barcelona i la lluita contra el fenomen de la receptació. Cada dia es cometen una mitjana de 25 robatoris amb violència a la ciutat, això és, 178 a la setmana i un total de 10.957 en un any. Segons la policia, a Barcelona els objectes més sostrets en els robatoris amb violència són els mòbils (46%), les bosses de mà (21%) i els rellotges (7%).

Justament, la lluita contra els robatoris a Barcelona i especialmetn contra els reincidents és una de les prioritats que s’ha marcat la Guàrdia Urbana per aquest estiu, amb un desplegament del 12% més dels efectius durant el dia, i una ampliació de fins al 37% per a les nits.

Justament, aquest diumenge el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha afirmat que la capital catalana “té més un problema d’incivisme que d’inseguretat”. “És una ciutat segura, però hi ha una percepció d’inseguretat que té a veure amb l’incivisme”, ha assegurat Elena en una entrevista a ‘La Vanguardia’.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa