Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Guàrdia Urbana intervé 4,6 quilos de marihuana
  • CA

La Guàrdia Urbana de Barcelona va intervenir el passat divendres un total de 4,6 quilos de marihuana quan tres persones la descarregaven del maleter d’un vehicle.

L’actuació la va realitzar una patrulla que va observar com les persones descarregaven bosses del maleter del cotxe i les entraven a un portal. Davant l’actitud mostrada es va procedir a comprovar el contingut de les bosses. En total es van intervenir 18 bosses de plàstic que contenien els 4,6 quilos de marihuana.

Els agents van procedir a la detenció de les tres pesones implicades i van intervenir la droga.

Tot just fa un mes, es va fer un operatiu conjunt de Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana contra el cultiu clandestí de marihuana a Barcelona. Aquest cop, l’operació va ser al Bon Pastor, on els agents van requisar 346 plantes de marihuana i van arrestar una persona.

Mossos i Guàrdia Urbana s’han coordinat en diversos cops conjunts en els últims mesos en què han aconseguit desmantellar punts de producció i de venda d’estupefaents. En una de les últimes intervencions en què tots dos cossos han actuat plegats, els agents van localitzar dos quilos de marihuana empaquetada en el congelador d’un pis. El resident a l’habitatge -un home que va acabar detingut- va intentar desfer-se de proves a l’adonar-se de l’arribada de la policia i va llançar per la finestra 2.620 euros en efectiu.

Els Mossos d’Esquadra han explicat que Catalunya s’ha convertit malauradament en un punt important de producció i distribució de marihuana a tot Europa. El 2020 es van registrar 102 episodis violents, van ser intervingudes 34 xarxes de tràfic de cànnabis i es van desmantellar 393 plantacions -25 més que l’any anterior- segons dades dels Mossos. Hi va haver tres homicidis violents associats a la marihuana, que se sumen als sis dels dos anys anteriors. Van ser intervingudes 94 armes de foc i hi va haver vuit narcoassalts –«bolcades» en argot delinqüencial- cada mes de mitjana a Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa