Seleccionaven les seves víctimes en funció de la ideologia. Així ho han determinat els Mossos d’Esquadra en practicar dues detencions a joves d’extrema dreta a Barcelona que estarien implicats en agressions amb motivació ideològica i un robatori amb violència. Els fets van tenir lloc els dies 18 i 22 d’abril, a Sant Andreu i Sant Martí.

Seleccionaven les víctimes per la seva ideologia

Segons relata la policia catalana en un comunicat, dues persones van agredir al districte de Sant Andreu un noi per motivacions ideològiques. De resultes de l’agressió, el noi va patir una fractura nasal i diverses contusions. Quatre dies després, el 22 d’abril, es va produir una segona agressió per part d’un grup de tres joves vinculats amb l’extrema dreta al districte de Sant Martí contra un altre noi que duia una dessuadora d’un club esportiu de signe contrari. Els agressors es van encarar a la víctima i, sense dir res ni motiu aparent, el van començar a colpejar. La víctima va patir múltiples contusions. En aquest cas, un dels autors també va robar-li el mòbil abans de fugir.

Un menor entre els detinguts

Els detinguts són dos nois de 20 i 17 anys i se’ls acusa de les dues agressions per lesions amb l’agreujant de discriminació ideològica i per un robatori amb violència. També s’ha identificat un tercer autor, menor d’edat, per la seva participació en una de les agressions. El jove de 20 anys es trobava al Centre Penitenciari de Joves (La Roca del Vallès), on compleix presó preventiva per una acusació de temptativa d’homicidi que va tenir lloc amb posterioritat a les agressions.

Creixen els delictes d’odi: un 26% més

Els Mossos d’Esquadra van instruir durant l’any 2021 un total de 496 denúncies per delictes d’odi i discriminació, un 26% més respecte l’any anterior. Es tracta de delictes vinculats amb l’orientació sexual o la identitat de gènere; amb motivacions polítiques; amb la diferència nacional i/o racial; amb els sentiments contraris sobre determinades religions; amb els fets ocasionats perquè la víctima té alguna discapacitat física/ sensorial i/o discapacitat psíquica/ mental i en casos en què la víctima ho és per ser jueva o indigent. I d’aquests, el 20% tenen a veure amb l’orientació política de la víctima.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a setembre 22, 2022 | 09:53
    ciutadà setembre 22, 2022 | 09:53
    D'extrema dreta?. Segur que ja tornen a ser al carrer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa