Un noi ha apunyalat el seu pare aquest diumenge al migdia en un pis de la carretera de la Bordeta al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona. Segons ha avançat la periodista Anna Punsí i han confirmat els Mossos d’Esquadra, els fets han passat a les 14.20 hores i fins al lloc s’han desplaçat diversos agents.

Al lloc dels fets han trobat el jove just quan baixava les escales de l’edifici amb l’arma a la mà. Segons la policia catalana, estava molt alterat i l’han hagut de reduir amb una pistola tàser. El jove ha estat traslladat a l’Hospital Clínic en una ambulància per un possible trastorn mental. El pare té ferides lleus i la seva vida no corre perill i també ha estat traslladat l’Hospital Clínic.

Des del 2019 totes les comissaries de Mossos d’Esquadra de la ciutat disposen d’una pistola elèctrica, més coneguda com a Taser. La implementació d’aquesta nova eina policial va començar l’estiu del 2018 a Girona. Des d’aleshores, la ciutat disposa de 14 pistoles elèctriques, una per a cada àrea bàsica policial (ABP), és a dir, per a cadascun dels 10 districtes de la ciutat. Les quatre restants estan destinades a Serveis Centrals i a l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO).

L’arma dispara durant un màxim de cinc segons i emet dos elèctrodes que deixen anar una descàrrega elèctrica i anul·len momentàniament la persona. Per això, el seu ús està restringit. De fet, només la pot utilitzar el cap de torn de cada comissaria i en situacions molt concretes.

El novembre passat es va produir un apunyalament greu al barri de les Corts, al carrer de Loreto, a tocar amb l’avinguda de la Diagonal. Un home va apunyalar amb una arma blanca a una altra persona i ha fugit pel seu propi peu.

Nou comentari

Comparteix