Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
A presó un home per atracar menors quan sortien de l’escola a Sant Martí
  • CA

Una actuació conjunta dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona ha permès atrapar un home que es dedicava a atracar menors d’edat quan sortien del seu centre educatiu. Els fets van tenir lloc al districte de Sant Martí de la capital catalana i a l’implicat se’l relaciona amb almenys set episodis de robatori amb intimidació.

Segons la informació facilitada per la policia catalana a través d’una publicació a les xarxes socials, l’home ara empresonat esperava que les seves víctimes sortissin de l’escola i les abordava al portal dels seus domicilis, amenaçant-les amb una navalla. En la majoria dels casos, l’implicat els robava als menors el seu telèfon mòbil.

La detenció d’aquest atracador va ser possible gràcies a l’avís d’un veí de la zona, que en detectar la presència d’aquest home va alertar un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona que es trobava fora de servei. El policia va abordar el criminal i el va retenir fins a l’arribada dels Mossos d’Esquadra, que en comprovar que es tractava de l’atracador el van acabar detenint.

Després de passar a disposició judicial, el jutge va decretar presó provisional per a l’implicat, que està acusat de fins a set delictes de robatori amb intimidació a menors d’edat.

Tres denúncia al dia per tinença d’armes

Una mitjana de tres persones són denunciades cada dia a Barcelona per tinença d’armes. Aquestes són les dades que el tinent d’alcalde de Seguretat de l’Ajuntament, Albert Batlle, va fer públiques el passat dimecres en el marc de la Comissió de Presidència, on va reconèixer que en els darrers anys s’ha detectat un increment en aquesta tipologia delictiva.

La Guàrdia Urbana de Barcelona interposa actualment una denúncia més diària per tinença d’armes, sobretot armes blanques, que abans de l’esclat de la pandèmia del coronavirus, quan el cos policial recollia de mitjana dues denúncies cada dia. En aquest sentit, Batlle va tornar a recordar que l’augment de la presència d’armes blanques al carrer no és un fenomen exclusiu de la capital catalana, però va insistir que s’estan prenent mesures al respecte com la incorporació de pales detectores en els patrullatges.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa