La nit del 26 de desembre, quan entrava en vigor el toc de queda com a mesura per frenar l’expansió de la Covid-19, el fotoperiodista David Melero va ser aturat per la Guàrdia Urbana a les 3:09h de la matinada al passeig Bosc Roquetes. Aleshores sel i va comunicar la tramitació d’una sanció per saltar-se el toc de queda, tot i que Melero assegura que anava degudament identificat amb les credencials del Col·legi de Periodistes de Catalunya i del Sindicat de Periodistes de Catalunya. “Aquesta nit la Guàrdia Urbana m’ha multat per estar documentant un succés durant el toc de queda”, ha dit en una piulada. “Marxava a casa i m’han identificat, posteriorment m’han informat que quedava sancionat perquè m’havia saltat l’estat d’alarma i el toc de queda”, va explicar Melero aleshores.

Aquella nit, Melero havia anat a cobrir una festa nocturna que s’havia organitzat a Nou Barris, però en arribar va considerar que no era una bona idea treure la càmera i va decidir tornar cap a casa. Va ser llavors quan una patrulla va aturar el cotxe que l’havia anat a buscar.

Doncs la sanció ha arribat. Són 300 euros per “l’incompliment de la restricció de mobilitat nocturna a l’espai públic en els termes establerts per les autoritats competents per fer front a la crisi sanitària provocada per la Covid-19”. Si paga en els terminis establerts, pot acollir-se al descompte del 40%, de manera que la sanció baixaria a 180 euros. En la notificació de la multa també s’avisa que si “reconeix la seva culpabilitat” se li aplicarà un 20% de descompte abans que hi hagi un resolució. Un descompte que no és compatible amb el pagament avançat. Es dona la circumstància que Melero es troba cobrint la guerra d’Ucraïna i té 5 dies per presentar al·legacions, de les quals se n’encarregaran els serveis jurídics del Sindicat de Periodistes.

Multa que ha rebut el fotoperiodista David Melero

Nou comentari

Comparteix