Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Pugen a 168 els detinguts per aldarulls i robatoris a festes majors
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han detingut 16 persones més relacionades amb robatoris violents, furts i agressions a les festes majors de Barcelona durant els mesos de setembre i octubre. En total, la policia catalana ha detingut 168 persones des dels aldarulls que es van produir durant els macrobotellots de les festes de la Mercè, entre el 24 i el 26 de setembre. De les 16 detencions, 12 s’han produït aquesta mateixa setmana i la resta durant el mes de novembre. A més, hi ha vuit persones més investigades.

Fonts de la policia catalana han explicat que després de la Mercè es va crear un equip d’investigació especial per identificar, localitzar i detenir tots els implicats en els aldarulls. Durant setmanes, els investigadors han recollit imatges de les càmeres de seguretat i declaracions de testimonis presencials i víctimes per tal d’esclarir de trobar els delinqüents. Molts d’ells anaven tapats i vestits amb roba fosca per dificultar la tasca policial, aprofitant les aglomeracions per enfrontar-se als agents.

Dispositius especials

Amb la lliçó apresa pel descontrol de les festes de la Mercè, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra van començar a desplegar dispositius conjunts a les festes majors de barri que es van organitzar durant el mes d’octubre. Algunes van acabar amb aldarulls, com les de Sarrià, i d’altres simplement van necessitar una intervenció important de la policia pel gran nombre de carteristes i buscabregues que s’hi concentraven, com a les del Clot. Durant aquestes operatius es van realitzar 152 detencions in fraganti, a les quals cal sumar aquests últimes 16.

Els detinguts d’aquesta setmana tenen entre 16 i 25 anys, excepte un que en té 34, tot i que la majoria (11) són menors d’edat. Amb aquestes detencions els Mossos han resolt 25 robatoris violents i dos furts. Cinc dels detinguts estan relacionats amb els aldarulls a les festes de Sants i al macrobotellot de la plaça Espanya per la Mercè.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa