Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’exdona de Dos Santos hauria intentat desconnectar-lo del suport vital
  • CA

Nous detalls sobre el possible intent d’assassinat de l’expresident d’Angola, José Eduardo dos Santos. L’exdona del patriarca hauria intentat desconnectar-lo del suport vital que l’havia mantingut en coma induït fins aquest divendres, quan es va confirmar la seva mort.

Segons figura en la denúncia per intent d’homicidi presentada per la filla de Dos Santos, després que l’exmandatari africà patís una aturada respiratòria, la seva exparella va mostrar un “clar interès” en postular-se com a legítima esposa als efectes de prendre la decisió de desconnectar-lo del suport vital que el mantenia en vida.

Els advocats de la família també denuncien en l’escrit que l’exdona del patriarca està fent pressió per poder traslladar el seu cos al país africà, un moviment que compta amb la total desaprovació dels familiars de Dos Santos, que remarquen que la dona no està legitimada per prendre aquesta decisió.

En aquest sentit, la família subratlla que el matrimoni de l’exmandatari amb aquesta dona no té validesa a Espanya perquè “no s’hi ha inscrit ni reconegut mai” i demana suport legal i econòmic davant un “cúmul d’indicis” que apunten que la mort de Dos Santos “va ser afavorida per la seva exdona, el metge i altres figures properes al govern d’Angola”.

Antecedents i sospites

Dos Santos tenia 79 anys i patia una malaltia greu que l’havia obligat a ingressar a l’hospital fa dues setmanes, concretament a la clínica Teknon, on es trobava en coma induït. L’expresident vivia des de fa temps a Pedralbes, on fa unes setmanes hauria patit un accident domèstic que hauria deteriorat dràsticament la seva salut ja precària.

Segons la versió de la família, aquest deteriorament sobtat de l’estat de salut del seu pare forma part d’un pla orquestrat per l’actual govern d’Angola amb la implicació de la segona dona de Dos Santos i del seu metge personal. Amb el cas sota investigació per part dels Mossos d’Esquadra, un jutge ordenava aquest divendres la realització de l’autòpsia a l’exdirigent del país africà abans de procedir amb el seu enterrament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa