Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Esprint de 50 metres abans de ser detingut per portar mig quilo d’haixix

50 metres de corredissa. Poc, però esprint, al cap i a la fi. Aquest diumenge la Guàrdia Urbana de Barcelona ha detingut un home que portava gairebé mig quilo d’haixix a sobre. L’han arrestat per cometre presumptament un delicte contra la salut pública. Tot va començar quan dos agents de paisà de la policia local del districte de Ciutat Vella van observar com un home “caminava molt de pressa, alhora que controlava constantment l’entorn”. Aquestes han estat les explicacions que ha donat el cos policial a través de la xarxa social Twitter.

Més ràpid va anar després, un cop la policia el va voler identificar; l’home es va posar a córrer intentant fugir, tal com han narrat les mateixes fonts. De totes maneres, el van aconseguir retenir quan només havia aconseguit fer unes poques gambades. Tot això ha passat al barri del Raval.

La principal sospita: la flaire. Quan els agents van passar pel costat d’aquest home van ensumar un “fort olor” a haixix. A partir d’aleshores es van desencadenar tots els fets. A hores d’ara es desconeix si l’home detingut comptava ja amb antecedents o si ja ha passat a disposició judicial.

Aquest tipus de delicte està penat al Codi Penal, entre els articles 368 i 378. “Els qui executin actes de cultiu, d’elaboració o de tràfic, o d’una altra manera promoguin, afavoreixin o facilitin el consum il·legal de drogues tòxiques, estupefaents o substàncies psicòtropes, o 200 en posseeixin amb aquelles finalitats, han de ser castigats amb les penes de presó de tres a nou anys i multa del tant al triple del valor de la droga objecte del delicte si es tracta de substàncies o productes que causin un dany greu a la salut, i de presó d’un a tres anys i multa del tant al doble en els altres casos”, estipula la llei.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa