Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detinguts per robar dades bancàries a través del mòbil i del correu

Els Mossos d’Esquadra han detingut cinc persones que formaven part d’un grup criminal que feia compres fraudulentes a partir de la informació que obtenien de les targetes bancàries de les víctimes. Els lladres enviaven correus electrònics i missatges al mòbil amb enllaços trucats i, així, aconseguien la informació necessària per poder delinquir. Amb aquesta informació compraven roba, aparells electrònics o, fins i tot, cupons de l’ONCE.

Aquesta manera d’operar es coneix com ‘smishing’ o ‘phishing’. En aquest cas, les víctimes rebien un missatge en què se’ls demanava un petit pagament per rebre un suposat paquet de Correus. Si la víctima queia en la trampa, accedia a una pàgina calcada a la de l’empresa real i omplia les seves dades. Una altra opció que feien servir els lladres per aconseguir les dades era fent servir el correu electrònic. En aquest cas, la víctima introduïa un usuari i contrasenya en una pàgina web fictícia i els lladres n’obtenien la informació.

Molts diners gastats en pocs dies

La policia va detectar que els lladres no tenien cap feina remunerada en cap empresa i tampoc rebien ingressos lícits a través d’altres vies. Tot i això, van descobrir que els sospitosos compraven a diverses botigues diferents aparells electrònics i altres productes.

Segons la policia, els lladres gastaven els diners amb molta “voracitat”. Per exemple, tenen constància que els delinqüents van gastar 18.000 euros d’una víctima en només sis dies i van arribar a demanar un préstec de 40.000 euros a càrrec seu. Com aquesta, els agents han detectat 36 víctimes més arreu de tot l’estat.

Cinc dels vuit criminals, detinguts

Segons alerta la policia, només han pogut detenir cinc de les vuit persones que formen part de la banda criminal. Durant els escorcolls, els Mossos han intervingut 49 mòbils, 33 targetes SIM, 4.000 euros en efectiu i cinc ordinadors, entre altres productes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa