Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detingut un home per robar de forma violenta en comerços de cosmètica
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 49 anys acusat de robar amb violència en 7 establiments de Barcelona i 2 de l’Hospitalet de Llobregat. Segons apunten fonts policials al TOT Barcelona, l’home buscava dur-se el màxim botí possible dels comerços de cosmètica, sobretot, o electrònica. El delinqüent sempre actuava de la mateixa manera, amenaçant les persones que estaven darrera del mostrador i enduent-se tots els diners de la caixa.

El primer robatori, segons ha pogut saber el TOT, es va produir el maig de 2022. Des de llavors, ha anat encadenant delictes fins al passat 22 de novembre. El detingut és un vell conegut de la policia catalana, ja que acumulava cinc detencions per incidents d’aquestes característiques en anteriors etapes. La policia confirma que l’home ha ingressat a presó.

Els Mossos detenen aquest dilluns una organització criminal que actuava amb menors d’edat

Justament avui els Mossos d’Esquadra han desmantellat una organització criminal que es dedicava a ocupar pisos amb menors d’edat per evitar així el desnonament exprés i poder després rellogar-los a tercers. Els investigadors relacionen els implicats amb dotze ocupacions d’immobles i dotze intents durant els darrers quatre mesos, principalment a Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat.

L’organització ocupava pisos i els oferia a famílies vulnerables, sobre les quals s’aprofitaven acte seguir. Actuaven majoritàriament en pisos d’entitats bancàries o grans entitats immobiliàries, raó per la qual en la majoria de casos es renunciava a l’acció penal que els podria comportar l’ocupació en benefici de l’acció civil que permetia que els immobles estiguessin en mans d’aquest grup durant un període de temps llarg. En moltes d’aquestes ocasions, el cas acabava amb una compensació econòmica de les entitats immobiliàries a canvi que les persones que els ocupaven marxessin del domicili. Durant aquest període, també s’estima que haurien obtingut ingressos per valor d’una mitjana de 24.000 euros al mes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa