Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desmantellen un punt de venda de drogues i una persona cau del balcó quan fugia

Nou cop policial al tràfic de drogues a Barcelona. La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esqauadra desmantellaven aquest dilluns un pis a Ciutat Vella -un pis ocupat- on es venien drogues. Alertats pels veïns, els cossos policials van iniciar la investigació, que va concloure amb la detenció d’una persona i la interceptació de substàncies estupefaents. El pis, a més, va poder ser retornat al seu propietari de l’immoble del número 6 del carrer d’en Santcliment.

Segons fonts dels Mossos d’Esquadra, durant la inspecció tres persones que estaven a l’interior de l’habitatge han fugit pel balcó, però la policia les ha localitzat en edificis contigus. Ha estat aleshores quan una d’elles ha caigut quan tractava de fugir i ha hagut de ser traslladada a un centre hospitalari.

A principis de febrer es produïa una altra operació policial a la ciutat de Barcelona per part dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil per desarticular una organització dedicada al tràfic de droga. Els efectius policials van detenir sis persones i van registrar tres habitatges. A més, els agents van requisar diverses quantitats de substàncies estupaents localitzades.

Tot just el 13 de gener, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana desmantellaven un grup criminal dedicat a la plantació de marihuana en pisos ocupats del barri del Polvorí, al districte de Sants-Montjuïc. 18 persones van ser arrestades i acusades de delictes d’associació il·lícita, tràfic de substàncies estupefaents, defraudació de fluid elèctric i ocupació d’immobles. “Els detinguts actuaven amb total impunitat, intimidaven els veïns amenaçant amb represàlies a les col·laboracions amb els agents policials i controlaven l’accés de totes les persones alienes al barri com serveis socials i municipals, serveis de repartiment de paqueteria, o serveis de companyies elèctriques o de telefonia”, va explicar el cos de Mossos d’Esquadra.

Les operacions policials conjuntes sobre tràfic de drogues són habituals a la ciutat, fruit d’investigacions que duren mesos. Per exemple, a finals d’any la Guàrdia Civil va detenir un líder mundial del narcotràfic en una operació als barris del Poble-sec i Sant Antoni. Es tracta d’un dels narcotraficants que més droga mouen a nivell mundial. La instrucció del cas la porta un jutjat de Cadis, i és que el narcotraficant subministrava haixix al clan dels Castañas, un dels líders del narcotràfic al Camp de Gibraltar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa