Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desarticulen un punt de venda de drogues a Sant Martí
  • CA

Una operació conjunta entre la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d’Esquadra ha permès desmantellar un punt de venda de drogues al districte de Sant Martí, que havia provocat moltes queixes i molèsties entre els veïns de la zona. L’acció policial en col·laboració entre ambdues forces ha finalitzat amb una persona detinguda i la intervenció de material divers com ara cocaïna, haixix i marihuana, dues balances de precisió i estris de manipulació i dosificació de substància estupefaent.

Petició de 26 anys de presó per carregar-se el seu camell

Un home s’enfronta a una petició de 26 anys de presó pels presumptes delictes d’assassinat, tinença il·lícita d’armes, robatori i tràfic. L’acusat ha admès avui a l’Audiència de Barcelona que va matar amb una pistola al seu camell amb l’objectiu de no pagar-li la cocaïna que li proporcionava.

Inicialment el judici amb jurat popular havia de durar una setmana però s’ha escurçat gràcies a un acord entre l’acusació particular que representa la família de la víctima, la defensa de l’acusat i la Fiscalia. A canvi d’acceptar els fets, se li ha rebaixat la pena inicialment proposada de 31 anys i un mes a 26 anys i un mes pels delictes anteriorment esmentat. Els fets van succeir l’octubre de 2013, quan ell i un altre company -ja condemnat en ferm pels mateixos fets-, van accedir armats a un domicili per comprar-hi droga amb bitllets falsos. Quan el venedor es va adonar de l’engany, van decidir matar-lo.

Cap dels dos ha confessat ser l’autor material de l’assassinat

Malgrat que un d’ells va ser l’autor del tret i va actuar amb el consentiment de l’altre, cap dels dos ha volgut confessar l’autoria material del presumpte delicte i, a més, tampoc hi ha proves concloents que ho puguin acreditar. En qualsevol cas, la fiscal ha recordat al jurat popular que allò que resulta rellevant és provar l’acord comú amb independència de qui va efectuar el tret mortal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa